Paardenfotograaf Limburg: een herfstfotoshoot met de paarden in Schimmert

18.11.15

Op een prachtige zonnige morgen in de herfst, mocht ik deze twee leuke paarden fotograferen. Gewoon thuis in de achtertuin.

 

Achter het mooie vrijstaande huis ligt een diepe tuin, met daar achter de paardenstallen, een weiland en een rijbak.

Deze foto's maakten we in de achtertuin bij een mooie gekleurde boom. Op het moment van de fotoshoot zaten alle bladeren nog aan de bomen en was het prachtig zonnig.

Als een fotoreportage van je paard wilt laten maken is het keuzes maken. Voor het fotograferen van paarden heb je veel geduld nodig. Allereerst is een assistent erg handig.

Je wilt immers graag een fotoshoot waarbij je paard zijn of haar oren naar voren heeft en dat lukt je niet alleen. Wanneer je naast je paard staat en iets zegt, zal hij of zij namelijk zijn oren naar jou draaien.

Zet je en assistent achter mij met een krakend zakje, dan werkt het al beter. Verder is het goed je paard goed te borstelen of te wassen voor de fotoshoot en je daarna te kleden, zodat je er zelf ook nog fotogeniek uitziet. Nog mooier is het wanneer je alle tuig poetst voor de fotoshoot. Een fotoshoot van een paard is dan ook niet iets dat je zomaar even doet. Qua weer is zon het beste, omdat de vacht dan het mooiste tot zijn recht komt. Bij grijs weer loopt de vacht op een foto al snel dicht en zal er minder glanzend uitzien.

Qua seizoen is het voorjaar, de zomer of de herfst het beste voor een fotoreportage van je paard, anders loopt je de kans dat hij of zij in haar wintervacht zit.

Het is het meest realistische om binnen een fotoshoot van een uur 1 paard te fotograferen en daarbij te kiezen voor rij- of standfoto's.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Paardenfotograaf Limburg: een herfstfotoshoot met de paarden in Schimmert
Logo Sjurlie.nl