Rouwfotograaf Limburg: een veteranenbegrafenis in het vestingmuseum in Naarden

23.04.16

Rouwfotograaf Limburg: rouwfotografie in het Vestingmuseum in Naarden

Allereerst moet ik vertellen dat dit geen echte veteranen begrafenis is.

Deze in scene gezette rouwreportage van een het afscheid van een militair heb ik gemaakt in opdracht van Monuta bij het vestingmuseum in Naarden.

Het blad waar deze rouwreportage voor gebruik zijn heet De Eregroet.

Het was winderig en bewolkt die morgen dat ik arriveerde bij het Vestingmuseum in Naarden. Ik maakte kennis met de figuranten, een groep veteranen in tenue. Zoals altijd had Monuta alles tot in de puntjes verzorgd.

Er was een rouwauto, een kist, een rouwstuk en alles werd exact uitgevoerd zoals dat hoort. De prachtige wolkenhemel in Naarden was een mooi decor voor dit “veteranen afscheid”.

Ik begon met wat sfeerbeelden en silhouetten en daarna zoomde ik in op een aantal formaliteiten die er tijdens zo’n afscheid plaatsvinden zoals het in de rouwauto plaatsen van de kist.

Binnen in het museum maakten we vervolgens mooie close ups van het rouwstuk en de medailles.

In opdracht van particulieren verzorg ik ook rouwreportages door het gehele land. Uiteraard is het niet mogelijk deze foto’s van begrafenissen, die bijzonder veel emoties bevatten zomaar hier te tonen, vandaar dat ik dit doe aan de hand deze reportage.

Tevens is het mogelijk de foto’s van een afscheid van een dierbare te laten verwerken tot een stijlvol fotoalbum.

Als rouwfotograaf stel ik mij onopvallend op in het gezelschap. Ik maakt zowel foto’s van het sluiten van de kist, de rouwdienst in de kerkt als een afscheid in een crematorium en het afscheid op het kerkhof.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Rouwfotograaf Limburg: een veteranenbegrafenis in het vestingmuseum in Naarden
Logo Sjurlie.nl