Horeca fotograaf Limburg: bedrijfsreportage Dalauro Bed and Breakfast

Horeca fotograaf Limburg: sfeerimpressie van het 10 jarig bestaan van Bed and Breakfast Dalauro in Eyserheide

Afgelopen weekend mocht ik voor foto's maken van het diner en het ontbijt in het kader van het 10 jarig bestaan van Bed and Breakfast Dalauro. Ik mocht eerder dit jaar al een fotoreportage maken van de gastenkamers en de algemene ruimtes ten behoeve van de nieuwe website die binnenkort online gaat. Afgelopen weekend was er dus een speciale gelegenheid voor een fotoshoot. Rob en Laura hadden hiervoor een heel weekend een groep vaste gasten van de B&B uitgenodigd.

Terwijl Rob en Laura druk bezig waren met het voorbereiden van het diner in de keuken en het dekken van de tafel, zaten alle gasten gezellig in de woonkamer met het elkaar te praten. Vanaf een afstandje maakte ik wat spontane portretten en sfeerfoto's van de gasten. Ik ging verder met mijn bedrijfsreportage toen het gezelschap aan tafel ging en Rob en Laura hun nieuwe plannen voor de B and B aankondigden. Aansluitend was er een toost op de afgelopen 15 jaar en daarna werd de eerste gang van het diner opgediend.

Op zondag ochtend was ik de tweede keer present voor fotografie van het ontbijt. Ik maakt een aantal foto's van de gasten aan tafel, maar ook close ups van de producten en van Rob die in de keuken het brood aan het snijden was.

De fotoreportage van de bed and breakfast zal worden gebruikt voor de nieuwe website van Dalauro maar ook voor promotie via social media. Met deze zakelijke fotoshoot ben circa 1,5 uur bezig geweest. Rob en Laura gaven hier de voorkeur aan, gezien het leuk is de locatie te laten zien wanneer er ook gasten zijn.

Tijdens de eerdere fotoshoot maakten we namelijk enkel foto's van de vernieuwde kamers en over ruimtes zonder dat er gasten aanwezig waren.

 

 

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Bedrijfsreportages, Honden, paarden & katten

Fotograaf Limburg: zakelijke fotoshoot in het Schunck Glaspaleis Heerlen

Fotograaf Limburg: zakelijk portret c.q. profiel fotoshoot voor zakelijk gebruik in het Schunck Glaspaleis in Heerlen

Afgelopen dinsdag had ik een afspraak voor een fotoshoot voor zakelijke doeleinden. Ik sprak met Astrid af in het Glaspaleis. Van te voren hadden wij al getelefoneerd over haar wensen qua fotolocatie en welke kleding zij zou meenemen. Astrid ging voor deze fotoshoot naar de kapper en de visagiste. Ik adviseer klanten altijd dit te doen. Daarnaast adviseer ik altijd om effen kleding mee te nemen en geen zwart te dragen.

Het glaspaleis vind ik erg geschikt voor het maken van onder andere zakelijke foto's. Door de grote hoge ramen kun je als fotograaf mooi gebruik maken van natuurlijk licht. Ik startte met het een aantal zakelijke portretten langs de balustrades bij de grote ramen. Daarna was het tijd voor een nieuwe outfit en ging ik verder met de profiel fotoshoot op de betonnen trappen van het trappenhuis. Bijzonder mooi vond ik hier het lijnenspel van de balustrades op de muren. Voor mij is dit een van mijn favoriete fotoshoot locaties.

We vervolgende de fotoshoot met een aantal zittende foto's met haar laptop erbij bij Brasserie mijn Streek. Hierbij maakte ik ook een aantal foto's door het glas naar binnen.

Daarna was het tijd voor een chique gouden jurk en maakte ik de laatste portretten op de banken en staand tegen een van de witte zuilen op de eerste verdieping van het Glaspaleis.

Deze portretfoto's zijn bedoeld voor zakelijk gebruik, onder andere als profielfoto voor bijvoorbeeld je linkedin profiel.

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Bedrijfsreportages, Honden, paarden & katten

Fotograaf Limburg: portretfoto's leerkrachten OBS de Bundeling

Fotograaf Limburg: spontane portretten van de onderwijzers van OBS de Bundeling in Bunde

Bij openbare basisschool de De Bundeling mag ik mijzelf eigenlijk wel de huisfotograaf noemen. Al sinds 4 jaar mag ik er jaarlijks sfeerbeelden maken voor onder andere hun website en de digitale nieuwsbrief van de school en nu mocht ik foto's maken van het team van leraren.

De foto's uit mijn eerdere fotoreportages zijn ook verwerkt in het drukwerk van de school. Zo zijn er kaarten, folders en mappen en gemaakt waarop de foto's uit de fotoshoots terugkomen. Tijdens de fotoshoots fotografeerde ik de leerlingen in de klas, op het speelplein, in de gymzaal en daarnaast maakte ik een groot aantal detailshots van onder andere boeken, speelgoed en creatieve projecten waar de leerlingen mee bezig waren. Basisschool de Bundeling werkt met het Dalton leersysteem.

Het idee was om eerst iedereen spontaan vast te leggen tijdens de vergadering die er die dag plaatsvond. Na de lunch startte ik met deel twee van deze zakelijke fotoshoot, portretten van iedere onderwijzer in zijn of haar eigen klaslokaal. De klaslokalen van deze basisschool zijn bijzonder vrolijk en kleurrijk en vormden een perfecte achtergrond voor een spontane fotoreportage.

Aansluitend maakte ik ook een aantal groepsportretten van de leraren in de Moestuin van de basisschool.

Van directrice Astrid maakte ik een foto op het speelplein, met een aantal leerlingen van de BSO om zich heen.

Hieronder een aantal van de foto's die ik afgelopen vrijdag mocht maken tijdens de studiedag van de basisschool.

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Bedrijfsreportages, Honden, paarden & katten

Fotograaf Limburg: zwangerschapsfotografie aan huis in Voerendaal

Fotograaf in Limburg: zwangerschapsfotoshoot aan huis in Winthagen, samen met papa en kleine zus

Deze zwangerschapsreportage mocht ik afgelopen jaar november maken. Ik mag komende zomer in juni van dit leuke stel ook al de trouwerij fotograferen en onlangs boekten zij mij voor een zwangerschapsreportage gecombineerd met een babyreportage.
 

Het was een erg leuke fotografie opdracht, vooral ook door het mooie fotogenieke oude huis en de achtertuin vol leuke dieren. Ik startte de fotoshoot op een bankje in de keuken. Hond Herman kwam er gezellig bij zitten en ging ook op de foto.

Daarna gingen we verder met het maken van zwangerschapsfoto's in de woonkamer op de bank, samen met haar aanstaande man en hun dochter. Zo maakte ik een aantal spontane familiefoto's gezellig in de woonkamer.

Daarna vervolgde ik de zwangerschapsfotografie in de achtertuin op een muurtje, waar een kalkoen nieuwsgierig kwam kijken wat wij aan het doen waren. Vervolgens fotografeerde ik het stel samen bij hun varkentjes en ezeltjes.


Van deze bolle buik reportage in combinatie met de newborn fotoshoot wordt een prachtig 25 x 25 cm fotoalbum gemaakt, voorzien van een oudroze cover met de naam van de baby. Tevens is bij iedere fotoreportage die je boekt een klein mini fotoalbum inbegrepen dat je kunt meenemen in je handtas. Zo heb je je zwangerschapsfoto's altijd bij de hand.

 

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Baby's, kinderen & Zwanger

Familie fotograaf Valkenburg: familiefotografie bij Chateau Sint Gerlach

familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (22)

Familiefotografie Chateau Sint Gerlach: spontane familie fotoshoot in het park

In oktober mocht ik dit leuke familieportret maken in de omgeving van het mooie Chateau Sint Gerlach. Als fotograaf word ik vaak benaderd voor het maken van een familie fotoshoot in de natuur, wanneer families hier samenkomen in Zuid Limburg.

Vaak zijn de kinderen uitgewaaid door het hele land (of ze wonen zelfs in het buitenland) en een keer per jaar komen ze dan bij elkaar. Zo'n situatie is dan ideaal voor het maken van een mooi familieportret ter herinnering.

Samen met ouders, grootouders en de kleinkinderen maken we dan al wandelend door het park en de omgeving spontane foto's.

Andere gelegenheden waarvoor families vaak een familiereportage bij mij boeken in Limburg is voor een 25, 30, 40 of 50 jarig huwelijksjubileum. Dit wordt dan eventueel gecombineerd met foto's van het familiefeest.

Van iedere familiereportage ontvangen klanten achteraf een mini fotoalbum met 26 pagina's per post. Daarnaast is het mogelijk om van je familieportret fotoafdrukken, canvasdoeken en andere afdrukken te bestellen. Daarnaast is het ook mogelijk digitale bestanden te bestellen. Dit kan door pakket B te boeken, maar ook door achteraf van pakket A naar B te upgraden.

Een familieportret kun je het hele jaar door laten maken, zolang het maar niet regent. Het mooiste resultaat krijg je wanneer je de kleding op elkaar afstemt, bijvoorbeeld tijdens een herfst fotoshoot in mooie herfsttinten zoals olijfgroen, okergeel en donkerrood. Stem het tijdstip van je fotoshoot altijd af op de slaaptijden van eventuele kleine kinderen. 

familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (23)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (2)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (13)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (4)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (16)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (19)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (20)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (18)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (17)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (14)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (12)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (11)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (10)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (5)
familiefotograaf Limburg familiefotoshoot spontaan (1)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten