Loveshoot bij buitenplaats Vaeshartelt ter ere van een 37 jarig huwelijksjubileum

loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (7)

Buitenplaats Vaeshartelt: Jaarlijks terugkerende loveshoot rond je trouwdag, hoe leuk is dat ?

Deze leuke mensen mag ik ook gerust tot mijn vaste klanten rekenen. De bruiloft van hun dochter mocht ik al fotograferen, een zakelijk portret voor haar en nu mag ik jaarlijks vastleggen hoe zij samen "ouder worden".

Dit idee was een kerstcadeau voor haar, voorzien van een mooi foto album waarin jaarlijks een foto van beiden samen geplakt zal worden. Het album bestelde ik speciaal op maat in Griekenland, inclusief een mooie doos.

Jaarlijks, rond hun trouwdatum maken wij nu een afspraak voor een fotoshoot samen, nu deden we dit voor de tweede keer in de omgeving van buitenplaats Vaeshartelt. Vorig jaar was het ook al zo'n mooi weer en toen maakte ik foto's in de geheime tuin.

Nu wilde ik voor een andere omgeving keuzen. Het werd dit keer de "circuswagen" die van een nieuwe kleur was voorzien en daarna gingen we naar mijn favoriete rode beuk, een prachtige oude boom, waarvan de takken op het gras uit komen en waar je als het waarin in kunt lopen.

Aansluitend liepen we nog naar het weiland met schapen en kersenbomen en ik de sloot de fotoshoot af bij het bruggetje over de mooie vijver.

Na de fotoshoot dronken we samen nog iets op het terras we bespraken we de perikelen rondom het Coronavirus.

Gelukkig kreeg ik ook dit keer weer toestemming om een blog te schrijven van deze romantische fotoshoot samen, waarmee zij dit jaar vieren dat ze 37 jaar samen zijn.
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (9)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (1)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (12)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (4)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (10)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (3)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (8)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (5)
loveshoot verlovingsshoot fotoshoot koppel Maastricht (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Verlovingsreportage

Zwangerschapsfotograaf Limburg: fotoshoot van je bolle buik bij de Winselerhof

fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (5)

Fotoshoot zwangerschap laten maken: op een prachtige buitenlocatie bij Winselerhof in Kerkrade

Eerst de bruiloft mogen fotograferen, nu de zwangerschap en straks de baby. Gisterenavond ontmoeten we elkaar voor een zwangerschapsreportage.

We hadden vooraf al even gebeld en overlegd over de kleding en de styling die ze mee zouden nemen. Ik vond het een leuk idee om een waslijntje met kleertjes voor de baby mee te nemen.

Uiteindelijk maakte ik foto's tussen de prachtige druivenranken en hingen zij de kleertjes aan de draden van de druiven. Terwijl ze dat deden, maakte ik spontaan foto's van hun.

Daarna was het tijd voor een aantal foto's van de zwangere buik, in een schattige landelijke tuinbroek. Alles mooie bij elkaar gekozen in blauw, voor het "perfecte plaatje".

De fotoreportage zette ik voor tegen een van de blauwe poorten van de hoeve. Aansluitend was het tijd voor een omkleedmomentje: een schattige groen jurkje voor haar een groen wit gestreept T shirt voor hem. Alles mooi matchend. Intussen was de zon doorgekomen en was er een prachtige ondergaande zon. Al wandelend tussen de druiven ranken door waande je je in Frankrijk.

Ik maakte daarna nog wat foto's samen bij wat omgezaagd hout. Als laatste wandelden we naar een hoger gelegen prieeltje begroeid met rozen voor nog een aantal zwangerschapsfoto's samen.
Een donker roze roos kleurde prachtig bij het groen van de jurk.

Met als laatste foto een zittende foto van beiden samen uitkijkend over het mooie landgoed, zat deze romantische zwangerschapsshoot er op en namen we weer afscheid.
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (2)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (4)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (6)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (9)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (3)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (10)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (12)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (15)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (16)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (17)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (21)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (20)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (19)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (22)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (26)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (23)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (27)
fotoshoot zwangerschap Winselerhof Limburg (28)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Baby's, kinderen & Zwanger

Paardenfotografie Limburg: paardenfoto's aan huis in Selfkant

paardenfotograaf Limburg Selfkant (9)

Paardenfotograaf Selfkant: fotoshoot met de paarden aan huis in de tuin

Deze leuke familie boekte mij lange tijd geleden al voor een fotoshoot van hun paarden. Het was een broeierig warme dag, toen ik bij hun woonhuis arriveerde in Selfkant, net over de grens in Duitsland.

De paarden waren prachtig gepoetst en zelfs gewassen. We maakten even een rondje rond het huis, de tuin en het weiland en zo bepaalde ik wat plekken waar ik de fotoshoot van de paarden zou maken.

Met paard, pony en het complete gezin gingen we eerst naar het weiland onder de fruitboom. Ik gewapend met mijn fotocamera en een voerschep om mee te rammelen, zodat de paarden hun oren mooi naar voren zouden doen. Het was wel even kunst om te zorgen dat de paarden niet echt zouden grazen terwijl ze in het hoge gras stonden.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatste als paardenfotograaf was ingehuurd en ik merkte hoe leuk ik het vond om weer met deze dieren bezig te zijn. Sinds mijn eigen paard vorig jaar overleden is heb ik bewust weinig paarden gezien.

Vanuit het weiland ging we richting de mooie groene boog, waaronder we de paarden neerzetten, eerst met mama en daarna met dochterlief.

Als laatste maakten we wat leuke foto's in de tuin met de paarden. Ook maakte ik wat foto's van dochterlief op haar pony, waarbij we een bloemenkrans om de nek van de pony hingen. Tijdens deze foto's deden we even het halster af voor het natuurlijk effect.

 

 

 

paardenfotograaf Limburg Selfkant (8)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (1)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (6)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (15)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (16)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (14)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (13)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (11)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (10)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (7)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (4)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (3)
paardenfotograaf Limburg Selfkant (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Honden, paarden & katten

Familiefotografie Limburg: spontane gezinsfotoshoot op de Brunssummerheide

familiefoto spontaan Limburg (1)

Familiefotograaf Limburg: fotoshoot van een Amerikaans gezin op de Brunssummerheide

Een hele tijd geleden al kreeg ik een aanvraag vanuit de VS. Het bleek een moeder zijn, die haar dochter een fotoshoot kado wilde doen. Ze had mij vanuit de VS gevonden via google.
De eerste poging tot familiereportage vond in 2019 plaats. Helaas begon het toen tijdens de reportage plotseling te regenen en moest ik hem afbreken.

We hebben toen een nieuwe afspraak voor gezinsfoto's gemaakt in het voorjaar en kozen als fotolocatie voor de Brunssummerheide. Die dag was dus onlangs aangebroken. Het was gelukkig een super mooie zonnige morgen toen wij elkaar ontmoeten op de heide. Samen wandelden we het bos in, op zoek naar plekken met mooi licht.

Al snel had ik een mooie boom gevonden waar de twee jongens wel in wilden klimmen met hulp van hun vader. Zo begon ik met kinderfoto's in de boom en daarna groepsportretten in de boom. Omdat deze reportage ongeveer een half uur zou duren, koos ik ervoor de overige foto's ook in dezelfde omgeving te maken. Zo liet ik vader en moeder samen wandelen met hun zoontjes op hun schouders en zo liepen de jongens hand in hand over het pad.

Uiteindelijk leverde dit leuke, spontane beelden en samen met de foto's uit de vorige reportage (die ik bij Winselerhof maakte) was er een grote fotokeuze voor het gezin.

Via mail kreeg ik de horen dat zij heel enthousiast waren over het resultaat van deze gezinsfotoshoot en gaven zij mij ook toestemming dit blog te schrijven.
familiefoto spontaan Limburg (9)
familiefoto spontaan Limburg (8)
familiefoto spontaan Limburg (7)
familiefoto spontaan Limburg (6)
familiefoto spontaan Limburg (5)
familiefoto spontaan Limburg (4)
familiefoto spontaan Limburg (3)
familiefoto spontaan Limburg (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Familiefotograaf Limburg: wat mag weer qua familiereportages vanaf 11 mei ?

familieportret Limburg fotocollage

Familiefotograaf Limburg: Versoepeling Corona maatregelen. Wat mag weer wel en wat mag niet qua fotografie ?

Sinds de persconferentie van vorige week, is er weer wat meer mogelijk op het gebied van familieportretten. Daar waar ik eerst enkel gezinnen kon fotograferen die samen onder 1 dak wonen, zijn er nu weer wat mogelijkheden bij gekomen om groepen tot 9 personen te fotograferen, onder bepaalde voorwaarden.

Zie hier onder de nieuwe regeling met betrekking tot samenscholingen buiten:

Fase 1: 11 mei – 31 mei
Vanaf maandag 11 mei zijn samenscholingen vanaf tien personen weer toegestaan, onder de voorwaarde dat iedereen 1,5 m uit elkaar blijft. Mensen die samen een huishouding voeren, hoefden sowieso al geen 1,5 m afstand van elkaar te houden.

Dit betekent, dat ik weer grotere familieportretten in de natuur kan maken. In die vorm, dat we samen komen met maximaal 9 personen, waarbij de gezinnen elk apart op de foto gaan en ik de foto’s straks voor jullie kan samenvoegen tot een mooie collage, die jullie dan cadeau kunnen geven aan bijvoorbeeld jullie ouders of schoonouders.

Mensen die onder 1 dak wonen hoeven tijdens de fotoshoot geen afstand te houden, mensen die niet onder 1 dak wonen, houden 1,5 meter afstand van elkaar en ik houd 1,5 m afstand van jullie, waarbij ik met een telelens werk.

De collage kan worden afgedrukt op fotopapier, startend bij een afmeting van 40 x 60 cm (Kosten 50 euro inclusief opmaak en print). Deze kun je dan vervolgens laten inlijsten.

Aangezien jullie nu ook weer allemaal naar de kapper kunnen, kunnen jullie perfect gekapt samen op de foto.

Boek tijdelijk hier je familiefotoshoot tot 9 personen met foto collage formaat 40x60 cm voor 257 euro.

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten