Trouwfotograaf Belgie: trendy trouwreportage in Villa Boqueteau in Spa Ardennen

18.08.13

Bruidsfotograaf Ardennen België: spontane trouwfoto's bij Villa Boqueteau in Spa, een bijzondere trouwlocatie in het bos

De opdracht voor de bruidsreportage van dit bruidspaar kwam bij mij uit via een collega fotograaf. Hij was al geboekt die dag en vroeg of ik nog tijd had en dat had ik.

Een internationaal huwelijk op een bijzondere plek in de Belgische Ardennen

Hij vertelde me dat het huwelijk op een prachtige locatie was, waar hij zelf ook getrouwd was. Ik was natuurlijk superblij met deze bijzondere bruiloft. De trouwlocatie bleek kasteelvilla Boqueteau in het plaatsje Spa in de Ardennen te zijn.

Een bruiloft georganiseerd tot in elk detail

De bruid en ik hadden het eerste contact via mail en daarna per telefoon. Het was meteen heel leuk. Zij had haar complete bruiloft vanuit Australië geregeld en dan bedoel ik tot aan ieder detail, van de strikken aan de stoelen, de theelichthouders aan trouw dinertent, tot aan de bruidsboeketten, de bediening en de catering.

Een Nederlandse bruid en een Engelse bruidegom

Maria en Ed ontmoetten elkaar tijdens een backpack reis in Australië. Bruidegom Ed is Engels en Maria Nederlands en zij besloten in Australië te gaan wonen.

Getting ready in de kamers van Villa Boqueteau

Ed had ik tot op de dag van de bruiloft nog niet eerder ontmoet. Ik vond hem in een van de kamers van de kasteelvilla samen met een groep vrienden. Ook hij was meteen super aardig en ik direct het gevoel dat dit een hele leuke trouwdag ging worden. Lekker relaxt, iedereen amuseerde zich, genoot en dronk bier en wijn. Een pefecte setting voor een journalistieke bruidsreportage.

Buiten trouwen in de Ardennen

De trouwceremonie was op het terras van villa Boqueteau en werd geleid door studievriendin van Maria. Ze vertelde leuke anekdotes over hun studententijd en over hoe Maria Ed had ontmoet. Alle gasten stonden gewoon gezellig onder het balkon te drinken en te kijken.

Spontane trouwfoto's maken in het bos rondom de villa

Na de huwelijksceremonie maakten we wat spontane trouwfoto's rondom de villa en in het bos. De glazen champagne gingen gewoon mee. Terug bij de villa aangekomen was het tijd voor  een hele serie groepsfoto's (een vast onderdeel van iedere bruidsreportage) met alle familie en vrienden, ook hier werd veel gek gedaan en gelachen.

Een bijzondere bruidstaart gemaakt van kaas

Rond 19.00 uur ging het gezelschap aan tafel in de tuin van de villa. Tijdens het bruidsdiner ging ik zelf ook even iets eten, en daarna begon ik met het fotograferen van de bijzondere (kaas) bruidstaart. Deze bruidstaart werd door het bruidspaar aangesneden na vier hele leuke speeches van de moeder van de bruid en een aantal vrienden.

Het trouwfeest ging "los"

Rond 22.00 uur ging het feest echt los en was voor mij de tijd gekomen om afscheid te nemen van dit superleuke gezelschap. Inmiddels had ik een behoorlijk mooie, bijzondere en spontane huwelijksreportage op mijn geheugenkaarten staan.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Trouwfotograaf Belgie: trendy trouwreportage in Villa Boqueteau in Spa Ardennen
Logo Sjurlie.nl