Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sjurlie/public_html/templates/full_header.php on line 223

Uitvaart fotograaf

Rouwfotograaf in Maastricht

Fotograaf Maastricht: Rouwreportage 

Vandaag mocht ik in opdracht van Yarden Peters in Brunssum een rouwreportage oftewel afscheidsfotografie verzorgen in Maastricht.

Het was mijn 1e rouwreportage die ik maakte van de begrafenis en kerkdienst ter nagedachtenis aan mevrouw Dejong, die op 96 jarige leeftijd overleed in het verzorgingtehuis in Maastricht.

Na de dienst vertrokken we gezamelijk naar de begraafplaats aan de Tongerseweg in Maastricht, voor het laatste afscheid met kinderen, kleinkinderen en de overige aanwezigen.

uitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburgquitvaartfotograaf Maastricht Limburguitvaartfotograaf Maastricht Limburg


Fotografie van een begrafenis in het vestigingsmus

Rouwfotograaf Limburg: rouwfotografie in het Vestingmuseum in Naarden

Allereerst moet ik vertellen dat dit geen echte veteranen begrafenis is.

Deze in scene gezette rouwreportage van een het afscheid van een militair heb ik gemaakt in opdracht van Monuta bij het vestingmuseum in Naarden.

Het blad waar deze rouwreportage voor gebruik zijn heet De Eregroet.

Het was winderig en bewolkt die morgen dat ik arriveerde bij het Vestingmuseum in Naarden. Ik maakte kennis met de figuranten, een groep veteranen in tenue. Zoals altijd had Monuta alles tot in de puntjes verzorgd.

Er was een rouwauto, een kist, een rouwstuk en alles werd exact uitgevoerd zoals dat hoort. De prachtige wolkenhemel in Naarden was een mooi decor voor dit “veteranen afscheid”.

Ik begon met wat sfeerbeelden en silhouetten en daarna zoomde ik in op een aantal formaliteiten die er tijdens zo’n afscheid plaatsvinden zoals het in de rouwauto plaatsen van de kist.

Binnen in het museum maakten we vervolgens mooie close ups van het rouwstuk en de medailles.

In opdracht van particulieren verzorg ik ook rouwreportages door het gehele land. Uiteraard is het niet mogelijk deze foto’s van begrafenissen, die bijzonder veel emoties bevatten zomaar hier te tonen, vandaar dat ik dit doe aan de hand deze reportage.

Tevens is het mogelijk de foto’s van een afscheid van een dierbare te laten verwerken tot een stijlvol fotoalbum.

Als rouwfotograaf stel ik mij onopvallend op in het gezelschap. Ik maakt zowel foto’s van het sluiten van de kist, de rouwdienst in de kerkt als een afscheid in een crematorium en het afscheid op het kerkhof.

rouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naardenrouwreportage rouwfotograaf Limburg veteranen begrafenis vestingsmuseum Naarden


Rouwfotografie Limburg: portretten voor Monuta

Uitvaartfotograaf Limburg: zakelijke portretten voor Monuta Team Bijzondere Uitvaarten

Aangezien ik in het verleden verschillende uitvaarten mocht vastleggen in samenwerking met dit team, werd ik dit keer gevraagd voor het maken van portretten voor het team.

Als bedrijfsfotograaf mocht ik die dag fotograferen bij kasteel Groot Buggenum. Ik koos deze mooi fotolocatie in Grathem zelf uit in overleg met Monuta. We waren op zoek naar een mooie, redelijk centraal gelegen locatie met een chique uitstraling, waar tevens wat groen omheen was. Hier werd het complete team zowel samen als apart gefotografeerd. In de ochtend maakten we een ronde bepaalden we samen waar we de zakelijke portretten gemaakt zouden worden. Ieder lid van het team werd op verschillende plekken binnen het kasteel in diverse outfits gefotografeerd.

Er was tevens een visagiste aanwezig om te zorgen voor professionele make up. We startten de fotoshoot binnen in de bibliotheek en vervolgenden deze in de eetzaal, waarna we verder gingen beneden in de hal en in een van mooie zitkamers van het kasteel.

Voor de groepsportretten koos ik de trap voor kasteel Groot Buggenum en de brug boven de slotgracht.

Deel 2 van de dag bestond uit een in scene gezette uitvaart, in die zin dat het team een lege kist over het pad naar het kasteel droeg.

De portretten en overige foto's zullen worden gebruikt voor de nieuwe website en overig promotiemateriaal voor Monuta Team bijzondere uitvaarten.

zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (11)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (10)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (9)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (8)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (7)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (6)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (5)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (4)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (2)zakelijk portret uitvaartfotograaf Monuta (1)