fotoshoot baby aan huis

Baby fotoshoot aan huis in Limburg

Het beste moment voor een babyfotoshoot

Wanneer de newborn maximaal 1-2 weken oud is, en hij of zij nog heel klein is en nog precies in de vorm kan worden gelegd zoals hij in je buik zat. Stook je woning of kinderkamer lekker warm, leg wat mooie accessoires klaar (beertjes, verschillende outfits, mooie dekentjes). Zorg voor voldoende daglicht inval, maar bij voorkeur geen direct zonlicht.

Welke kleding is het mooist voor een mooie newborn fotoshoot ?

Zorg voor matchende kleding voor jou en je baby, (ton-sur-ton en zachte kleuren zijn het mooist) draag bij voorkeur effen kleding zonder drukke motieven en zeker geen zwart. Zorg dat je er zelf ook leuk uitziet zodat er ook een paar foto’s samen kunnen worden gemaakt, eventueel met papa erbij.

Beste dagdeel voor een mooie babyreportage

In de winter is het qua licht het beste tussen 10.00 -14.00 uur. In de zomer kan een fotoshoot van je baby in principe de hele dag, mits het niet te warm is. Plan de babyfotoshoot na het flesje, zodat je kindje slaperig is. Pas de fotoshoot aan aan het ritme van je baby.

Zorg dat het babyhuidje goed ingesmeerd is, zodat je kleine velletjes op de huid minimaal ziet. Het is altijd mooi om ook een aantal foto's van je naakte baby te maken, neem dan wel maatregelen om te zorgen dat er geen ongelukjes gebeuren wanneer de kleine per ongeluk plast.

Foto met broer of zus

Het is zeker mogelijk om ook samen een aantal foto's maken, maar houd er rekening mee dat het mooi fotograferen van je baby tijd kost en in alle rust dient te gebeuren. Een broer of zus (vooral wanneer deze ongeveer 2 jaar oud is) zal een deel van tijd van je babyreportage in beslag nemen, maak daar dus keuzes in.

Kosten van een newbornhoot aan huis

Klik hier voor reportageprijzen. Fotoshoot B (door de weeks) of fotoshoot C (zaterdag) zijn hiervoor geschikt.

Bekijk recente newbornshoots in Limburg

Naast dat je voorbeelden van babyreportages aan huis vindt in mijn portfolio vind je de meeste recente voorbeelden van babyfoto's op mijn blog. Je ziet hier een grote diversiteit aan newbornshoots in babykamers. Je ziet dat ik steeds gebruik maak van de accesoires die klanten zelf hebben. Dit beantwoordt ook meteen de vraag die veel mensen stellen, of ik spullen meebreng naar een babyshoot. Dit doe ik niet, omdat ik mij graag laat inspireren door nieuwe omgevingen.

 

FAQ babyfotoshoot

Wat kost een newborn fotoshoot ?
De kosten voor de baby fotoshoot (duur circa 1 uur) zijn afhankelijk van de dag van de week waarop je mij boekt. Door de weeks hanteer ik andere prijzen dan in het weekend. Houd er rekening mee dat ik niet onafgebroken de hele tijd foto's kan maken, omdat jullie baby waarschijnlijk wel eens tussendoor zal huilen en getroost zal moeten worden.

Wat is het beste moment voor een newborn fotoshoot?
Een baby fotoshoot plan je het beste binnen de eerste drie weken na geboorte. Dit is qua planning en voorbereiding vaak een uitdaging.
 
Wat draag je tijdens een babyreportage ?
Jullie bovenkleding is het belangrijkste, want dit vormt de achtergrond van jullie kindje, kies daarom niet voor te drukke felle printjes. Houd het effen, liefst ton sur ton en probeer jullie kleding en die van de baby op elkaar af te stemmen. 

Hoe maak je de mooiste babyfoto's ?
Probeer met zacht natuurlijk licht te werken, bijvoorbeeld invallend licht door een raam van bijvoorbeeld de babykamer, maar maak geen gebruik van direct zonlicht, tenzij je iets bepaalds wilt accentueren met een zonnestraal. In dat geval belicht je op de straal (het lichtste deel).

Hoe krijg je je een baby stil tijdens de fotoshoot ? 
Pak de baby op en druk hem tegen je borst, wieg hem of haar zachtjes op en neer en geef hem eventueel een vinger of een speentje. Wees vooral niet gehaast tijdens een fotoshoot, er is voldoende tijd voor het maken van mooie foto's. Kinderen voelen je onrust wanneer je haast hebt.

Neem contact op
Logo Sjurlie.nl