Familiefotoshoot Limburg: spontane familiefoto's in de lente rondom kasteel Grasbroek

27.03.20

Familieportret Zuid Limburg: fotoshoot van moeder, haar 3 zonen en de hond in het prachtige bos bij Grasbroek.

Dit is mijn 2e fotoshoot sinds de uitbraak van het Corona virus. Na 2 weken alleen thuis te zijn geweest, heb ik besloten, mede door het mooie weer, dat ik er toch weer uit moest om creatief bezig te zijn. Ik begreep, dat veel mensen bang zouden zijn en ik verdiepte mij nog eens in de regels van het RIVM.

In deze regels staat onder andere, dat mensen die onder een dak wonen zich in de openbare ruimte (bos, park, natuur) mogen begeven en daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar hoeven te houden. Ik heb geen contactberoep (kapper, schoonheidsspecialist, etc.) en ik kan dus prima van 2-3 meter afstand van klanten foto's maken met een telelens.

Daarom besloot ik een aanbieding online te zetten, waarop deze klant (een oud collega van mij) reageerde. We spraken op vrijdagmiddag af in het bos. Het was heerlijk warm en zonnig, de kennismaking was een beetje vreemd. Een begroeting van afstand en geen handen geven. Ook hun leuke Basset (Goofy) gaf ik maar geen aai.

Samen wandelden we het bos in, ik voorop met mijn foto trolley, al zoekend naar mooi licht en mooie plekken in de natuur, om de groep te laten poseren. Uiteindelijk vond ik een mooie plek tussen de bomen, waaronder prachtige witte bloemetjes de bodem bedekten.

Hier liet ik het hele gezin zitten, samen met hun hond. Tussen de bomen door maakte ik een aantal spontane groepsportretten met mijn telelens.

Na circa een uur gefotografeerd hebben, keerden we terug naar de auto's.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familiefotoshoot Limburg: spontane familiefoto's in de lente rondom kasteel Grasbroek
Logo Sjurlie.nl