Kinderfotografie spontaan Limburg

Spontane fotoshoot van je kinderen

 

Wat is het beste tijdstip voor een fotoreportage van je kind ?

In de winter is het qua licht het beste tussen 10.00-15.00 uur, mits het een heldere dag is. In de zomer kan een fotoshoot van je kinderen in principe de hele dag plaatsvinden, mits het niet te warm is. De beste tijden zijn in de ochtend tussen 09.00-11.00 uur en in de avonduren tussen 18.00-20.00 uur wanneer er een mooie zonsondergang is.

Kledingtips voor tijdens een fotoreportage van kinderen


Zorg voor matchende kleding. Ton-sur-ton en zachte kleuren zijn het mooist. Draag bij voorkeur effen kleding zonder drukke motieven en zeker geen zwart.

Zorg dat je er zelf ook leuk uitziet zodat er ook een paar foto’s samen kunnen worden gemaakt, eventueel met papa erbij.

Wat is een mooie plek voor een kinderfotoshoot ?

Het bos, de heide, of een plek langs of aan het water is mooi voor foto’s. Ook een oud stadje met trapjes en mooie gekleurde houten deuren kunnen mooi zijn. Een veld met paardenbloemen of een oude boomgaard kunnen ook prachtig zijn. Houd rekening met de bloei van de natuur bij de keuze van een fotoplek. Daarnaast kun je je fotoshoot stylen met b.v. een hangmat, een hobbelpaard, of een touwschommel. Niet geschikt voor een fotoshoot is b.v. een speeltuin of een kleine achtertuin met schuttingen.

Bekijk voorbeelden van Kinderfotografie in mijn portfolio bekijk blogtopics 

Werkwijze & tips

Forceer niets

Plan de fotoreportage van je kind op een tijdstip dat hij of zij fit is en houd bij kleine kinderen rekening met hun slaaptijden. Forceer niets tijdens de fotoshoot. Vraag het kind niet om in de camera te kijken of “cheese” te zeggen, maar laat je kind gewoon spelen of bloemen plukken. Speel zelf met je kind of maak het aan het lachen. 

Fotoshoot met broer of zus

Het is erg leuk om samen spelend een aantal foto's maken, maar houd er rekening mee dat het mooi fotograferen van ieder kind individueel ook tijd kost en in rust dient te gebeuren. Bij grote leeftijdsverschillen kan het zijn dat het oudere kind ongeduldig wordt wanneer de kleine broer of zus onvoldoende “meewerkt”. Twee jaar is een moeilijke leeftijd voor het maken van een fotoshoot. Houd hier bij het plannen rekening mee.

Kosten

Klik hier voor reportageprijzen. Fotoshoot B (door de weeks) of fotoshoot C (zaterdag) zijn hiervoor geschikt. Fotoshoot A is te kort voor het fotograferen van een kind en is om die reden niet geschikt.

 


Bekijk recente kinderfotoshoots in Limburg en Belgisch Limburg

Naast dat je voorbeelden van kinderportretten vindt in mijn portfolio, vind je de meeste recente voorbeelden van kinderreportages op mijn blog. Je ziet hier een grote diversiteit aan locaties voor fotoreportages met kinderen, onder andere ook kinderfotografie in Lanaken, Genk, Maasmechelen en Hasselt.

 

 

Neem contact op
Logo Sjurlie.nl