Familie fotoshoot Limburg: spontane familiefotografie van je familie, gezin of kinderen

Wil je mooie professionele foto’s van je familie, gezin of kinderen laten maken, lekker spontaan in de natuur ? Ik verzorg familiefotografie in prachtige natuurgebieden, met gebruik van natuurlijk licht.


Wat is de beste tijd van het jaar om een fotoshoot van je gezin te laten maken ?

De natuur is in principe het hele jaar door mooi. Het voorjaar, de zomer, de herfst maar ook de winter (zelfs als het niet gesneeuwd heeft) hebben allemaal hun charmes. In de zomer kun je natuurlijk zonder jas op de foto maar in de winter kun je ook mooi op de foto met een mooie kleurrijke sjaal, colbert, of bodywarmer, of je doet je jas even uit tijdens het maken van de foto's.

Het beste moment van de dag voor een familiefotoshoot

In de winter is het qua licht het beste tussen 10.00-14.00 uur. In de zomer tussen 09.00-11.00 en tussen 17.00 en 20.00 uur. Het mooiste en warmste licht is er bij zonsondergang. Wil je toch midden op de dag foto's maken, kies dan voor een plek in de schaduw van de bomen.

Houd bij het plannen van een fotoshoot rekening met slaaptijden van kleine kinderen en baby's.

Voor leuke spontane foto's is tijd nodig. Ik merk dat mensen in een grote groep vaak denken dat we binnen tien minuten klaar zijn en dat er echt geposeerd moet worden, maar dat is niet geval. Om in een "flow" te komen moet er echter niet gehaast worden. Gewoon plezier hebben en een stukje wandelen door het bos zorgt al voor prachtige beelden.

Welke kleding draag je tijdens een familie fotoshoot

Jullie hoeven niet allemaal een blauwe jeans en een wit t-shirt te dragen, maar enige afstemming, bijvoorbeeld afspreken dat iedereen maximaal drie kleuren draagt, is mooi. Draag geen zwart en pas de kleuren aan aan het seizoen. In de herfst zijn olijf, okergeel, jeans en bruin bijvoorbeeld mooi. Houd rekening met de keuze van je schoenen. Hoge pumps zijn niet zo geschikt voor een fotoshoot in het bos. Of neem een paar wandelschoenen en een paar schoenen mee voor tijdens de fotoshoot.

Maak je alleen groepsfoto's of ook foto's apart ?

Ik maak altijd foto's in verschillende samenstellingen, dus de complete familie, ieder gezin apart, de kleinkinderen met opa en oma, etcetera. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg.

Wie bepaalt waar we foto's gaan maken

De fotolocatie bepalen we in overleg aan de hand van jullie wensen, het weer, etcetera. Ook de samenstelling van de groep speelt mee. Is iedereen goed ter been ? Het kan namelijk zijn dat je tien minuten door het bos moet wandelen voor je op de plek bent waar we foto's gaan maken. Ook kinderwagens kunnen onhandig zijn in een bos. Een park kan dan een betere locatie zijn.

Waar moet ik verder nog aan denken ?

Een goede sfeer en een goed humeur zijn natuurlijk bevorderlijk voor de fotoshoot. Licht iedereen goed in over wat we gaan doen en hoe lang het duurt. Ik maak wel eens mee dat bepaalde familieleden niet op de hoogte zijn van de duur, of wat we exact gaan doen en dat is jammer en kan onnodig tot spanningen leiden.

Wat doen we als het regent tijdens de fotoshoot ?

Ik houd de buienrader nauwlettend in de gaten. Eventueel schuiven we naar een later tijdstip op de dag, of een andere dag. Bij regen kan de fotoshoot niet doorgaan.

Bekijk familie fotoshoots in mijn portfolio bekijk blogtopics

 

portretfotografie op locatie Limburg - fotoshoot gezin trendy - familie fotoshoot zuid-Limburg - professionele familiefotografie - unieke fotograaf Familieportret Eindhoven - Familiefoto Lanaken - Familie fotograaf Maasmechelen - portretfotografie prijzen - gezinsfotograaf Limburg - Groepsportret Limburg - Familiereportage lifestyle - fotosessie met familie - fotoshoot hele gezin - speciale fotoshoot met familie - bijzondere familiefoto´s - fotoshoot met meerdere personen