Fotoshoot gezin: Maya met haar moeder en zus in het Schutterspark

Deze blogs zijn verouderd en tonen daarom niet meer mijn huidige stijl van fotografie
Ga voor recent werk naar

www.sjurlie.nl
of
www.sjurlie-bruidsreportages.nl

Fotograaf Limburg: spontane familiefotografie van een moeder met haar dochters in de natuur van Brunssum

Een fotoshoot van je gezin is altijd leuk om te laten maken, dit kan het hele jaar buiten en is erg spontaan

Maya belde mij ongeveer een jaar geleden om een cadeaubon te bestellen, volgens mij was het een kerstcadeau  voor haar moeder. Vorige week belde ze mij, om een afspraak te maken. 

Ik wandel veel met de hond en dan ga ik altijd op zoek naar fotogenieke plekken voor reportages. Zo was ik vorige week in het Schutterspark en trof ik dit mooie riet aan. Toen ik Maya en haar familie zag, dacht ik gelijk dat dit prachtig zou kleuren bij hun blonde haar. Samen wandelden we door het park en we eindigden bij de vlonderbrug in de hangvennen, waar het ook prachtig geel gekleurd was.

Omdat ik veel vragen krijg over fotoshoots voor gezinnen, hier even wat tips:

Je kunt het hele jaar buitenfoto's laten maken, de natuur is een prachtig decor fotoshoot van je gezin

Mits het niet regent kun je altijd naar buiten, mensen denken al heel snel aan een studio wanneer ze aan een familieportret denken. Ze zeggen vaak dat ze foto's die ze in het verleden bij fotografen hebben laten maken zo stijf vinden, zogenaamde "staatie portretten", maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt ook samen plezier hebben en lekker naar buiten gaan, dan worden foto's een stuk minder formeel.

Match je kleding voor een fotoshoot van je gezin, maar overdrijf niet

Het is leuk als je iets van kleur draagt, bij voorkeur dus geen zwart, effen kleuren doen het en de tinten zoals Maya en haar familie ze dragen staan er leuk bij elkaar. Matchen betekent dus niet dat iedereen een rode trui en een blauwe broek hoeft te dragen. Je kunt ook gewoon drie kleuren afspreken die iedereen mag dragen. 

Met de jas aan op de foto, is dat wel leuk ?

Mensen vragen dit vaak, maar je kunt je jas even uitdoen, of je doet een leuk wollen colbert aan met een gekleurde sjaal, mutsen en handschoenen kunnen ook heel leuk staan, vooral ook bij kleine kinderen.

 

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten