uitvaartfotograaf Limburg (1)

Afscheidsfotograaf voor uitvaart en crematie in Limburg

 

Het belang van een uitvaartfotograaf

Omdat na een overlijden zoveel zaken geregeld moeten worden doen we alles in een roes en krijgen we pas daarna een tijd om te rouwen. Dan is het een grote steun wanneer er uitvaartfoto’s gemaakt zijn. Een professionele rouwreportage helpt je bij het verwerken van je verdriet. Je ziet beelden terug van de dienst, bijvoorbeeld terug hoe vrienden en familie je dierbare een laatste groet brachten, of hoe de kleinkinderen een kaartje voor opa of oma aanstaken of een tekening bij de kist neerlegden.

Hoe ga ik te werk bij een rouwreportage

Als uitvaartfotograaf in Limburg maak ik met gepaste afstand een professionele journalistieke rouwreportage en leg ik bijzondere details maar ook emoties van een afscheid vast. Zaken die je zelf niet bij blijven omdat je in een roes bent door je verdriet.

Ik werk indien mogelijk bij het fotograferen van een begrafenis of crematie altijd met natuurlijk licht, waardoor je geen last zult ondervinden van hinderlijke flitsen.

Ik start vaak bij het sluiten van de kist en fotografeer vervolgens de aankomst bij de dienst in de kerk of het afscheid in het crematorium. Daarna ga ik indien gewenst mee naar het kerkhof voor het laatste afscheid en als laatste kan ik aanwezig zijn tijdens de koffietafel.

Stijlvol foto album als herinnering aan de overledene

Naast dat jullie de foto's digitaal ontvangen als aandenken, kan ik de rouwreportage verwerken tot een stijlvol tijdloos rouwfoto album. Bijvoorbeeld met zwart wit foto’s en een grijs leren cover, met daarop bijvoorbeeld een handgeschreven stukje tekst van de overledene. Zo leverden dochters mij onlangs een pagina uit de agenda van hun overleden moeder aan, waarop zij haar naam geschreven had. Deze tekst zetten we digitaal om tot een inscriptie voor op de albumcover.

Werkwijze & tips

rouwfotografie

Uitvaartfotografie legt belangrijke momenten vast die als een film aan jullie voorbij trokken. Wat je met name terugziet is de verbinding tussen mensen. Deze gaat van kleine details zoals het vasthouden van oma's handen door haar kleindochters wanneer zij verdriet heeft dat haar man overleden is, tot een vrolijker moment tijdens de koffietafel, waarop een toost wordt uitgebracht op het leven.

Bekijk hier een aantal foto's in mijn portfolio. Uiteraard zie je hier geen foto's van nabestaanden of overledenen. Ik heb hier enkel foto's van bloemen, handen, uitvaartmedewerkers of overzichtsfoto's in gezet, die de sfeer en mijn fotografiestijl laten zien.

Wat klanten zeggen

 "Een sfeervolle reportage van een waardig afscheid. Dank voor je inzet om dit werk tot stand te brengen"

"Al vele jaren werk ik met Shirley samen op het gebied van uitvaartfotografie. Ik kan haar van harte aanbevelen. De kracht van Shirley is dat ze oog voor details heeft en ook nog eens op precies het juiste moment! Het resultaat is sublieme foto's van bijzondere momenten. Dat maakt de fotoreportage tot een waardevol geschenk om op terug te kijken"
Hans Bleijerveld - Monuta TBU

 

Shirley wij willen je hartelijk bedanken om de uitvaart van onze vader vast te leggen op deze emotionele dag.

Onze complimenten voor jouw kwaliteit en professionaliteit.
Je liefde voor je vak is echt terug te zien in de foto's.
Je was aanwezig op de hele uitvaart maar je was onopgemerkt.
Maar aan de foto's te zien heb je alle mooie en emotionele momenten vastgelegd.

We gaan je zeker nog zien om andere momenten vast te leggen.

Wij raden deze fotograaf echt aan zeker als je een uitvaart wilt vast leggen.
Dit moment kan je nooit meer overdoen.
Maar als je de foto's bekijkt beleef je deze dag opnieuw omdat ze alles mooi vastlegd.

Super bedankt, Familie Maas.

 

Kosten uitvaartfotograaf

De prijzen van een rouwreportages maak ik op maat voor iedere klant. Tijdens een gesprek bespreken we alle details en wensen. 

Voorbeelden van uitvaartreportages zien ?

Een uitvaart is een aangelegenheid waarvan klanten niet graag foto's terug zien op mijn website. Wil je toch zien hoe een rouwreportage er uitziet ? Neem dan contact op en ik geef je toegang tot een beveiligde map met voorbeeldfoto's van uitvaarten.

|BLOCKS_END| 

Neem contact op
Logo Sjurlie.nl