Fotoshoot gezin in Wijlre: reportage tussen de schaapjes bij ondergaande zon

gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (5)

Fotoshoot laten maken tijdens Coronavirus: Gezinsfotoshoot in Wijlre, tussen de schaapjes

Altijd leuk wanneer ik een boeking voor een fotoshoot krijg van mensen die ik van vroeger ken. Zo ken ik Pascal van het uitgaan van heel lang geleden. Wat ik niet wist is dat zijn vriendin mij op Facebook volgt. Zo kwamen zij bij mij uit voor een gezinsreportage, waarvoor ik op dit moment een leuke aanbieding heb.

Ze stelden voor om elkaar in Wijlre te ontmoeten. Ik stelde voor de fotoreportage te maken bij ondergaande zon. Ik ben namelijk gek op het gouden uurtje. Het was een prachtige dag en samen wandelen we richting een weiland met schapen en lammetjes, omringd door bloesembomen. Een prachtige omgeving voor een gezinsportret.

De lammetjes bleken super tam, terwijl ik gehurkt zat en foto's maakte, kwamen ze al aan me snuffelen. Daarom stelde ik voor dat hun dochtertje in het gras zou gaan zitten, op een mooie plek in het tegenlicht.  Al snel kwamen de lammetjes naar haar toe. Dit zorgde voor zeer schattige, sprookjesachtige beelden, vooral omdat ze er natuurlijk ook enorm om moest lachen. Eerst voorzichtig met mama en daarna alleen op de foto. Terwijl ze heel stil zat, kwam het lammetje aan haar oor snuffelen.

Vanuit het weiland liepen we terug, richting de mooie oude molen, waar ik nog een paar foto's maakte. Aansluitend liepen we terug richting de plek waar we elkaar ontmoet hadden. Hier was een mooie oude poort waar zij een speciale herinnering aan hadden. Daarom maakte ik hier nog een aantal foto's van het gezin, maar ook van moeder echt dochter en moeder alleen.

We eindigden de fotoshoot in een mooi groen veld, vol met paardenbloemen en als afsluiting maakte ik een foto bij een mooi roestig hek.

gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (6)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (7)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (2)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (3)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (4)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (8)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (9)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (12)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (11)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (10)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (1)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Bedrijfsfotograaf Limburg: portretfoto's van twee schoonheidsspecialistes uit Kerkrade

fotoshoot schoonheidssalon Limburg (1)

Zakelijke fotografie Kerkrade: portretten van 2 schoonheidsspecialistes voor de nieuwe website van Skin Profs Parkstad

Onlangs mocht ik deze twee zeer fotogenieke dames fotograferen. Zij gaan samen verder en bundelen hun krachten als schoonheidsspecialistes onder de naam Skinprofs Parkstad.

We spraken af voor een kleine portretsessie met wat schoonheidsproducten als omlijsting. Hiervoor koos ik voor de omgeving van Continium Kerkrade. Ik fotografeerde beide dames samen, maar maakte een aantal portretten van ieder apart.

Daarna spraken we nog af voor een 2e fotoshoot bij hun in de salon aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Als achtergrond gebruikten we hier de witte muren van de salon, om de foto's een cleane en frisse uitstraling te geven.

De portretfoto's zullen worden gebruikt voor de nieuwe website van de schoonheidssalon. Deel twee van de opdracht zal bestaan uit het in beeld brengen van de salon en een aantal behandelingen in de vorm van sfeerbeelden, zoals ik deze al voor meerdere schoonheidssalons in de regio gemaakt heb.

Vaak gebruik schoonheidssalons stockfoto's voor hun websites, maar uit onderzoek is gebleken dat het van belang is dat klanten echte beelden zien. Klanten die namelijk direct wanneer je gebruik maakt van een stockfoto. Echte foto's van je salon waarbij ze jou aan het werk zien met een echte klant (of model) geven een klant meer vertrouwen.

In deze tijd waarin mensen binnen 3 seconden besluiten of een website interessant is, is het daarom van het grootste belang dat je goede realistische foto's gebruikt en dat je persoonlijkheid in je foto's naar voren komt.

fotoshoot schoonheidssalon Limburg (10)
fotoshoot schoonheidssalon Limburg (8)
fotoshoot schoonheidssalon Limburg (2)
fotoshoot schoonheidssalon Limburg (3)
fotoshoot schoonheidssalon Limburg (9)
fotoshoot schoonheidssalon Limburg (6)
fotoshoot schoonheidssalon Limburg (4)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Bedrijfsreportages

Kinderfotografie Limburg: spontane fotoshoot in het weiland, tijdens Corona

Leuke inspiratie voor een fotoshoot van je kind. Bekijk deze kinderfoto's gemaakt tijdens de uitbraak van het Coronavirus

"Just smile and wave" dat is wat ik tegenwoordig doe als ik mijn klanten ontmoet. Op het parkeerterrein van de voormalige manege Brunssummerheide spraken we af.

De kinderfotoshoot, of eigenlijk, commmunie reportage werd al in januari bij mij geboekt. Gelukkig lieten zij hem ook gewoon doorgaan. Omdat de communies dit jaar waarschijnlijk naar september verschoven worden, mag ik de leuke foto's in het mos en met een schommeltje aan een tak van een boom, helaas nog niet laten zien hier.

Toen deze communicant zich ging omkleden zag ik dit leuke bonte jurkje en stelde ik voor om hierin ook een paar leuke foto's te maken. Als fotolocatie hiervoor, koos ik een weiland aan de rand van de heide, dat vol staat met paardenbloemen. Het geel van de bloemen matchte super leuke met de gele strepen in het jurkje van het meisje.

Eerst ging ze met haar pop en daarna ook nog even met mama op de foto. Het leuke hiervan is, dat je deze foto's in "gewone kleding" kunt gebruiken ter aankondiging van de communie, door ze bijvoorbeeld te verwerken in het ontwerp van de communiekaart. Op het bedankkaartje is het dan weer leuk om een foto in communiekleding te zetten.

Van een communiereportage kun je een mooi professioneel album laten maken, als aandenken aan de 1e heilige communie. Natuurlijk kun je zo'n fotoshoot ook doen voor het vormsel of voor het in Belgie gebruikelijke lentefeest

 

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Baby's, kinderen & Zwanger

Hoe uitvaartfotografie je kan helpen bij het rouwproces in tijden van corona

uitvaartfotograaf coronacrisis (1)

Hoe uitvaartfotografie je kan helpen bij je rouwproces in tijden van Corona

Stel een van je ouders zit in een verpleegtehuis en wordt ziek. Bezoek is niet toegestaan en je krijgt te horen dat hij of zij koorts heeft. Dan blijkt dat het Corona is. Je kunt elkaar niet meer live zien.Afscheid nemen gaat via een beeldscherm dat door een verpleegkundige in beschermende kleding wordt vastgehouden. Het gaat allemaal zo snel, dat je het niet bijhouden en opeens is het definitief. 

Fysiek afscheid nemen is de start van een rouwproces. Iets wat door corona nu niet mogelijk is en wat veel leed veroorzaakt. Zonder afscheid is er geen begin. Dat maakt rouwen heel moeilijk. Alles lijkt als een film voorbij te trekken. Doordat veel mensen nu geen afscheid kunnen nemen van hun dierbaren kan dit leiden tot psychische klachten. Al in het ziekenhuis moeten harde keuzes worden gemaakt: er mag maar een persoon bij de dierbare aanwezig zijn.

Ook tijdens de uitvaart - waarbij mensen naar hun laatste rustplaats begeleid worden; geen arm om de schouder, geen warme hand als condoleance. Aanraken om anderen te troosten zit in ons. Het is een eerste behoefte. Om te overleven moeten we naast elkaar gaan staan. Deze evolutionaire behoefte onderdrukken we nu.

Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen er maximaal dertig personen bij een begrafenis of crematie aanwezig zijn, maar bij sommige crematoria zijn de regels nog strenger. Families moeten dus kiezen wie wel of niet welkom is. Dat is niet te doen.

De herdenkingsdienst: herinneringen ophalen
Uitvaarten waarbij zonder corona 150 mensen aanwezigen zouden zijn geweest en waarbij na afloop nog samen een borrel zou worden gepakt, dat kan nu niet. Wanneer alles straks voorbij is, wordt dit nu alsnog gedaan. De eerste dagen en weken na een overlijden zijn cruciaal voor het rouwproces. Als sociale wezens is dat iets wat mensen samen doen. Een herdenking helpt hierbij. Het is een manier om de dood betekenis te geven.

Wanneer je dan tijdens zo'n herdenkingsdienst aan al die mensen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn - bijvoorbeeld omdat ze niet aanwezig durfden te zijn vanwege hun gezondheid - de foto's kunnen laten zien van de uitvaart, is dat een mooie manier om iemand te herdenken. Denk bijvoorbeeld aan foto's aanwezigen op de uitvaart, van de kist, de bloemen, het zakken van de kist en het elkaar uitzwaaien.

Als uitvaartfotograaf kan ik de uitvaart door mijn ervaring op een discrete wijze, vanaf een een veilige afstand voor jullie vastleggen.

Heb je behoefte aan een Skype gesprek om te bespreken hoe ik jullie hierbij kan helpen, neem dan contact op.

uitvaartfotograaf coronacrisis (3)
uitvaartfotograaf coronacrisis (2)

Zakelijk portret Limburg: fotoshoot trouwambtenaar bij Winselerhof in Kerkrade

zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (16)

Website fotografie en portretten voor trouwambtenaar Ingrid van den Hombergh van Samen Trouwen bij trouwlocatie Winselerhof

Of ik zin had om wat leuke foto's te maken voor haar nieuwe website. En of ik daar zin in had! Aan de telefoon brainstormden we over een mooie locatie, de uitstraling van haar nieuwe website, de te dragen outfits en nog veel meer.

Eerst hadden we de fotoshoot afgelopen zondag gepland, maar toen werd het niet zo'n mooi weer. Dus besloten we het vandaag te doen. Met in auto een mooie oude stoel, een vogeltje en twee lampionen als decoratie, vertrok ik om half 2 richting trouwlocatie Winselerhof. Wonder boven wonder was ik dit keer te vroeg, iets was zelden voor komt.

Met een afstand begroetten we elkaar en we gingen gelijk aan de slag. Ik startte met wat mooie portretten tussen de bloesem, zitten op de klassieke stoel en daarna staand. Ook maakte ik wat mooie close up foto's van haar trouwring, de hamer en de map voor de trouwakte.

Daarna gingen we richting de mooie blauwe poorten van Winselerhof, aan de achterzijde. Ingrid kleedde zich daarvoor eerst om. Ze had van mij de opdracht gekregen een blauwe jurk mee te nemen, zodat ik een mooie ton-sur-ton foto van haar kon maken. Wat fruitkistjes dienden als decor en om op te zitten.

Als afsluiting maakte ik een aantal foto's die het idee moesten geven van een echte trouwceremonie (ze had hiervoor zelfs bloemen meegebracht) en als allerlaatste maakte nog een aantal wandelende foto's van haar.

zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (7)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (3)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (19)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (11)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (13)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (14)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (10)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (18)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (8)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (1)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (21)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (20)
zakelijk portret trouwambtenaar bij Winselerhof (5)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Bedrijfsreportages