Familiefotograaf Limburg in de natuur

10.04.22

Familiefotograaf Limburg: spontane familiefoto's in het bos

Een groot familieportret afgelopen zondag. 20 kinderen en kleinkinderen gingen samen op de foto als verrassing voor opa en opa.

Het was een hele uitdaging, dit familieportret op zondagmorgen op de Brunssummerheide. Want 20 personen en met name veel kleine kinderen, dat krijg je niet cadeau. Als je ze allemaal wilt laten kijken en lachen (zonder een neppe cheeselach, maar echt lachend) dan heb je een leuke uitdaging als fotograaf.

Mensen willen altijd graag spontane foto's, maar ga ik eenmaal met ze aan het werk, dan hoor ik toch nog erg vaak "cheese" of "ja, lachen!" wanneer ik ze vraag hun kleine kinderen aan het lachen te maken. Ik zeg dan altijd: ga jij lachen als ik dat tegen je zeg ? Doe lekker gek, maak kinderen echt aan het lachen, dan krijg je leuke spontane foto's. Maar ja, dat werkt alleen wanneer iemand achter de fotograaf gaat staan en gek doet. Dat kan even niet wanneer ik een groepsportret moet maken. Dus denk ik dat ik zo ongeveer 40 foto's heb geschoten waarvan er 5 bruikbaar waren. Want: allemaal spontaan lachend, allemaal kijkend, niemand met de ogen dicht en geen enkel kindje aan het huilen, dat was het resultaat dat ik graag wilde.

Wanneer je dit op een zondagochtend een uur lang doet, kun je je sport abonnement zeker opzeggen, maar we hebben een heel gezellig uur gehad, waarbij ik al wandelend zocht naar fotogenieke plekken en mooi licht. Eerst de hele groep samen op de foto en daarna de gezinnetjes apart.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familiefotograaf Limburg in de natuur
Logo Sjurlie.nl