Gezinsfotoshoot aan huis in Limburg: ik ben 2 en ik zeg nee

26.03.24

Fotograaf Heel: gezinsfotoshoot aan huis: ik ben twee en ik zeg nee!

Toen ik jaren geleden eens bij kinderdagverblijven fotografeerde zei een leidster eens tegen me: aan kinderen van 2 moet je nooit iets vragen dat ze met nee kunnen beantwoorden. Ik fotografeerde destijds hele dagen kinderen in kinderdagverblijven in een studio setting. Enorm leuk, maar na een dag fotograferen was ik echt altijd gesloopt. Want je met niet alleen bezig met techniek en compositie, maar ook met het bedenken van manier om een kind zover te krijgen dat je hem of haar leuk kunt fotograferen en het liefst lachend en spontaan natuurlijk.

Een fotoshoot van hun jonge gezinnetje in en om het huis

Van dit leuke stel mocht ik een paar je geleden al de bruiloft fotografen, nu mailden zij me weer en dit keer met de vraag of een fotoshoot van hun jonge gezinnetje wilde doen, aan huis en in de tuin. Het huis, een mooie bungalow uit de jaren 60, wordt momenteel verbouwd. Dus gingen we op zoek naar plek met mooie lichtinval een rustige achtergrond. De bleek het bed te zijn.

Ik besloot de tweejarige gewoon te fotograferen zoals het gebeurde, zonder hem te forceren

De slaapkamer muur was licht groen en matchte mooie met de outfits van het gezin. Twee schattige kinderen werden uit bed gehaald. Het leek een fluitje van een cent die fotoshoot. Maar het liep toch even anders toen 2 jarige zoonlief er geen zin in had. Ik besloot geen moeite te doen om hem te forceren en foto's te maken zoals het gebeurde. Natuurlijk ook een aantal leuke portretten samen, maar ook echt zoals hij was. Omdat ik denk dat het later enorm leuk is om terug te zien wat je als kind deed en hoe je echt was.

Het resultaat is een reportage die het gezin laat zien zoals het was op dat moment

Dus als hij net naast zijn broertje lag, mijn zijn billen toe draaide en wegkroop, drukte ik af. Of als de hele familie netjes ging poseren en hij op zijn buik ging liggen met zijn beertje, maakte ik gewoon die foto. Zij vonden dat zelf ook enorm leuk en uiteindelijk vond ik het resultaat heel typisch en leuk. Het laat het gezin zien zoals het op dat moment echt was. Na een sessie van 40 minuten in de slaapkamer, besloten we nog wat foto's te maken in de achtertuin. Zij hebben daar een groot gazon en het was heerlijk zacht weer, weliswaar bewolkt, maar dat was geen enkel probleem. Lekker spelend met zijn vliegtuigje en daarna wilde hij zelfs wel met zijn broertje op de foto op een stapel hout.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Gezinsfotoshoot aan huis in Limburg: ik ben 2 en ik zeg nee
Logo Sjurlie.nl