Communiefotografie Limburg: sprookjes reportage in het bos

20.07.21

Communiefoto's in het bos in Brunssum

Veel communiefotoshoots werden verschoven dit jaar. Deze gelukkig niet. Op de parkeerplaats van de voormalige manege Brunssummerheide spraken we af. Vandaar liep ik dit keer eens niet naar de Rode Beek en de zandvlakte, maar de andere kant het bos in, naast de weilanden over het bruggetje. Hier is een prachtig stukje bos tussen de bomen, waar van dat dikke, sprookjes achtige mos groet. Het ziet er uit als een groot groen tapijt.

Een prachtige fotogenieke plek voor het maken van de communiereportage van dit meisje. Voorzichtig, want de communiejurk mocht natuurlijk niet vies worden, ging ze op het mos zitten (terwijl we iets onder haar jurk hadden gelegd) en daarna ook liggen. Ze was niet bang voor een kever of een kikker. Een paddenstoel plukte ze en zo was ik staat deze leuke communiefoto's te maken.

De communiereportage heb ik mogen verwerken tot een mooie luxe album, voorzien van fotocover, met een afmeting van 30x30 cm. Daarna werd ik nog gevraagd om september, op zondagmiddag het communiefeest aan huis te komen fotograferen. Ook van deze communiefeest reportage heb ik een luxe communie album mogen maken, dat inmiddels klaar is.

De communie mis was ook voor deze communicant verschoven van mei naar september, maar gelukkig was het een prachtig zonnige zondag. De foto's die van deze reportage bewerkt heb, zal ik in een later blog verwerken, dat aan het feest gewijd is.

Van de foto's maakten de ouders bedankjes, onder andere in de vorm van flessen wijn met de naam van de communicant er op.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Communiefotografie Limburg: sprookjes reportage in het bos
Logo Sjurlie.nl