Famliefotoshoot Limburg: Familieportret bij de Smockelaer in Heijenrath

11.09.22

Fotograaf Limburg: Familiefotografie bij de Smockelaer

Laatst las ik op een blog van een bekende buitenlandse trouwfotograaf dat fotografie met name bestaat uit het creatief oplossen van problemen. Ik denk dat dat zeker waar is en dat veel klanten zich dat niet realiseren. Mensen zien een mooie achtergrond en vragen of ze daar op de foto mogen. Wat ik als eerste doe wanneer ik erg foto's ga maken is kijken waar de zon staat en hoe het licht op de gezichten valt.

Deze zonnige zondag weer ik weer een door het Heuvelland. Een leuke familie uit het noorden had mij geboekt voor een familieportret bij de Smockelaer in Heijenrath. Dit zocht ik braaf op een Google maps en ik vertrok. Naast dat er een enorme drukte was in het Heuvelland (de weg was afgezet voor een wielerronde) bleken er twee Smockelaers in Heijenrath te zijn. En zo werd deze rustige zondag een race tegen de klok, aangezien het gezin een baby had en de fotoshoot rondom de slaaptijd van de kleine gepland was.

Ik belde hun onderweg op en gelukkig was er alle begrip. Een half uur later dan gepland kwam ik aan bij een prachtige vakantiewoning. Iedereen zat buiten heerlijk in de schaduw op mij te wachten. Leuke enthousiast mensen die zin hadden in een fotoshoot. Ik keek uit een groot grasveld in de volle zon met slechts een boom en het enige wat ik dacht was: hoe gaat ik dit in godsnaam oplossen.

Gelukkig was het geen probleem om met z'n allen naar naar die ene boom te wandelen en onder het hek door te te kruipen en zo kon ik met wat schuiven iedereen op een mooie plek onder de boom positioneren in de schaduw en met uitzicht op het Limburgse Heuvelland.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Famliefotoshoot Limburg: Familieportret bij de Smockelaer in Heijenrath
Logo Sjurlie.nl