Fotograaf Heerlen: Familiereportage op de Brunssummerheide

24.04.22

Familieportret Heerlen: spontane familie fotoshoot op de Brunssummerheide

Deze leuke familie bestaande uit opa, oma, de kinderen de kleinkinderen mocht ik onlangs op een zondagmiddag op de heide fotograferen.

We kozen hiervoor een mooi grasveld met bomen en stammen van omgevallen bomen. Dichtbij dit grasveld ligt een parkeerplaats, dus je stapt zo van je auto het bos in.

Het was een heel gezellige maar ook uitdagende fotoshoot, altijd lastig om drie kleine kinderen aan het lachen te krijgen en samen goed op de foto te krijgen tijdens een groepsportret. Kinderen lopen op hun eigen ritme en agenda en laten zich niet dwingen. Ook al denken veel volwassenen daar vaak anders over. Hoe meer je dan gaat pushen, hoe minder zin ze krijgen. We probeerden het dus zo los mogelijk te houden en ze lekker te laten spelen en klimmen.

Samen lekker met vormpjes in het zand spelen bijvoorbeeld is altijd erg leuk, maar ook samen in bomen klimmen. Soms wil je ze dan even samen met z'n drietjes op de foto zetten en dat lukt dan niet altijd zoals je wilt, maar dat maakt het juist leuk en uitdagend.

Uiteindelijk maakte ik een ruimte serie foto's van deze familie, het werd een mix van zowel spontaan als geposeerd. Deze serie staat inmiddels online in een map, waar de familie een selectie kan maken. Deze selectie wordt straks ook verwerkt in een mooi mini album dat iedere familie als aandenken aan de fotoshoot ontvangt bij elke familiereportage. Het boekje is van luxe kwaliteit en bevat een linnen cover.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Heerlen: Familiereportage op de Brunssummerheide
Logo Sjurlie.nl