Familiefotosgraaf Heerlen: spontane fotoreportage in het Aambos

16.03.22

Familiefotograaf Heerlen: spontaan portret van een gezin in het Aambos

Afgelopen week mocht ik dit leuke gezin fotograferen. We spraken af op de Oliemolenberg. Van daaruit wandelden we samen het Aambos in. Omdat het nog niet zo heel groen is buiten, probeerde ik wat bomen op te zoeken die groen waren en met behulp van doorkijkjes door struiken toch een groenen omlijsting in de foto's aan te brengen. Er waren door de storm van de afgelopen tijd erg veel bomen omgevallen en ik maakte gebruik van een aantal dikke boomstammen, waarop ik het gezin samen liet zitten. Ook maakte ik een aantal foto's aan de andere kan van de weg, waar het Aambos doorloopt en waar een mooi grasveld is.

Een van mijn favoriete fotoplekken is een helling waarin prachtige boomwortels lopen, ik vind het erg mooi om deze in een foto te verwerken. Ook liet ik het gezin over de brug door het bos wandelen en daarna bleef ik zelf op de brug staan en maakte ik een aantal foto's van boven. Omdat de brug vrij hoog is, kun je hier gebruik maken van een standpunt dat niet zo snel mogelijk is. Zo gingen vader en zoon samen in de herfstbladeren liggen, wat een leuk plaatje opleverde.

Inmiddels zijn de foto's bewerkt en in een persoonlijke fotomap gepubliceerd. Ik heb al een super enthousiaste reactie mogen ontvangen en de fotokeuze is zelfs al binnen. Hierdoor ben ik ook al aan de slag gegaan met het ontwerpen van het foto album. Het album heb ik onlangs gewijzigd in een luxere versie. Voorheen werkte ik met eenvoudige dunne mini albums met een kaft met een foto en bladen van papier. Nu ben ik overgegaan op luxe albums met dikke bladen van fotopapier en een cover van linnen.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familiefotosgraaf Heerlen: spontane fotoreportage in het Aambos
Logo Sjurlie.nl