Fotograaf Chateau Sint Gerlach: spontane familiefotoshoot in de boomgaard

29.08.21

Fotograaf bij Chateau Sint Gerlach in Valkenburg aan de Geul: spontane familieshoot

Deze familie uit het Noorden, mocht ik een aantal jaren geleden ook al eens fotograferen. En nu opnieuw op een bewolkte zondagochtend in de boomgaard, achter het chateau. Zij overnachten hier om hun familieweekend te vieren.

Chateau Sint Gerlach is een prachtige fotolocatie voor diverse doeleinden: communies, familieportretten, bruiloften. De omgeving is heel afwisselend, de rozentuin, het park met de mooie beelden, de gele muren, als werkt hier mee. De boomgaard in het bijzonder is erg mooi groen en op het moment van de fotoshoot hingen er schattige rode appeltjes aan de bomen.

Het ging om een vrij grote groep mensen en zij wilden graag niet teveel tijd aan de fotografie besteden, dus koos ik ervoor met een setting te werken. Normaal gesproken ga ik met mensen aan de wandel en kies ik steeds een andere achtergrond. Dit keer hebben we dat niet gedaan. Toch leverde dat niet minder leuke beelden op. Iedereen was erg goed gemutst en lachte veel. De foto's werden erg spontaan. Ik stond op mijn plek en het gebeurde voor mijn neus. Iedereen pakte elkaar spontaan vast.

Een bijzonder leuke familiereportage om te maken. Achteraf waren zij ook erg blij met het resultaat. Naast de standaard inbegrepen 20 foto's, kozen zij nog een aantal extra favoriete foto's.

Natuurlijk hoop ik, dat is dit familieportret over een aantal jaren in dezelfde setting mag herhalen. Want het is altijd een genoegen om deze leuke mensen te fotograferen.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Chateau Sint Gerlach: spontane familiefotoshoot in de boomgaard
Logo Sjurlie.nl