Communiefotografie Belgie: fotoshoot van een communicant met pony

28.07.21

Communiefoto's met paard laten maken in Belgie ?

Deze communiefotoshoot mocht ik afgelopen juli maken in een prachtig bos in Belgie. De wens van het communicantje was een fotoshoot met een paard en vrienden brachten deze prachtige pony voor haar naar het bos en ik denk dat zij vooraf ook een aantal uren besteed hebben aan het vlechten van de manen en het poetsen van de pony.

Zo gezegd, zo gedaan zou je zeggen, maar een fotoshoot van een klein meisje met een pony (die niet van haar is) is altijd vele malen moeilijker dan je denkt. Het was dan ook een uitdaging voor mij om echt spontane beelden te maken. Want natuurlijk was het meisje, ondanks dat ze heel moedig was, ook een beetje bang en natuurlijk mocht de jurk niet vuil worden en natuurlijk wilde ik het perfecte plaatje maken: lachend, genietend spontaan, de connectie de tussen haar de pony en de pony ook perfect in beeld, in een mooie houding en met de oortjes naar voren.

Gelukkig kreeg ik veel hulp. Van papa die haar hielp op te stappen, van de vrienden die hielpen de aandacht van het paard te trekken zodat zijn oren te juiste richting uit stonden. Dan waren er nog de muggen. Het was best wel en vochtig in het bos en het meisje had blote benen. Dus er moesten ook muggen weggejaagd worden. Ik liep zelf ook een in korte broek, dus ook ik moest al fotograferend zo nu en dan met 1 hand om mij heen meppen.

Uiteindelijk waren zij erg blij met het resultaat. Dit blog laat een aantal van mijn favoriete foto's zien.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Communiefotografie Belgie: fotoshoot van een communicant met pony
Logo Sjurlie.nl