Zoek je een fotograaf voor een spontane familie fotoshoot in Butgenbach in de Duitse Eifel ?

02.05.24

Zoek je een familiefotograaf voor een spontaan familieportret in de Eifel in Duitsland ?

Deze grote en super spontane familie (de ouders die mij boekten hebben zelf 4 kinderen en hun kinderen hebben ook alweer bijna allemaal kleinkinderen) mocht ik onlangs fotograferen in het plaatsje Butgenbach in de Eifel in Duitsland.

Hoe ver ben je bereid te rijden voor het maken van een groepsportret ?

Ze mailden me eerst om te vragen of het ook wel mogelijk was. Ik vertel mensen altijd dat tot een uur of anderhalf uur reistijd voor mij geen probleem is bij een groot familieportret. Ik rijd namelijk ook vaker naar de Ardennen voor fotoshoots van families, zo was ik al in Waimes en ook in een leuk natuurhuisje in de omgeving. Uiteraard reken ik wel reiskosten voor zo'n rit, die zijn deels opgebouwd uit mijn reisuren en deels uit de brandstofkosten. Ik dit geval was ik 2,4 uur reistijd kwijt. Tel daar de fotoshoot en de nabewerking bij op, dan zit je toch al snel aan 6 uur werktijd. Deze moet uiteraard ergens van betaald worden. Daarom reken ik voor het reizen 50 euro per uur.

Kunnen we foto's rondom het vakantiehuis laten maken ?

Dat is afhankelijk van wat voor type huis het is en hoe het gelegen is. In het geval van een prachtig sfeervol natuurhuisje in het groen kan dat natuurlijk, maar in het geval van het huis in Butgenbach, koos ik voor een prachtig veld vol met paardenbloemen, op 2 minuten afstand lopen van het huis.

Hoe weet je vooraf waar we foto's kunnen ?

Dat weet ik natuurlijk ook niet vooraf, tenzij ik er al een keer eerder geweest ben. Ik laat mij echter graag inspireren door de natuur en tijdens mij rit via Baraque Michel had ik al gezien dat overal prachtige groene velden waren vol met gele bloemen. Vervolgens kijk ik natuurlijk eerst naar het licht. Is het zonnig of is het bewolkt ? In dit geval was het een bewolkte dag. Ik hoef dan iets minder rekening te houden met het zonlicht en het licht is egaler. Ik kan meer zelf de achtergrond bepalen dan wanneer er volle zon is. Natuurlijk let ik er ook op dat er op de achtergrond geen huizen, auto of lantaarnpalen staan, want ja, je kunt alles photoshoppen, maar het liefst zorg je natuurlijk dat dit soort storende elementen niet op de foto's staan.

En toen begonnen we met foto's maken. Het ging allemaal snel en iedereen had er zin in. Ze hadden ook vaker familiefoto's laten maken, dus het was heel makkelijk om deze groep aan te sturen. We begonnen met een portret van de hele groep, daarna opa en oma met de kleinkinderen, vervolgens alleen de kleinkinderen. Het is altijd belangrijk om kinderen zo snel mogelijk op de foto te zetten omdat hun aandacht wat sneller afgeleid is. Zij hebben echt geen zin in een uur poseren. Dat was nu ook het geval. Ze gingen lekker samen bloemen plukken.

Daarna ging ik verder met de gezinnen apart, de koppels apart en de kinderen per gezin apart.

Hieronder zie je een aantal foto's uit deze spontane familiefotoshoot.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Zoek je een fotograaf voor een spontane familie fotoshoot in Butgenbach in de Duitse Eifel ?
Logo Sjurlie.nl