Fotograaf Bunde: websitefotografie in opdracht van OBS de Bundeling

04.12.23

Fotograaf basisschool Meerssen: sfeerimpressie voor de website van OBS de Bundeling

Ik ben geen schoolfotograaf, maar ik maak wel af en toe foto's op scholen. Het gaat niet om geposeerde portretten van de leerlingen, maar om sfeerbeelden van kinderen in de les, of terwijl zij lezen of studeren.

Zakelijke portretten van elke leraar

In december mocht ik weer sinds lange tijd eens foto's maken bij openbare basisschool de Bundeling. De opdracht betrof het maken van een portret van elke leraar terwijl hij of zij aan het werk was met de leerlingen in de klas en een geposeerd portret in de klas.

Mooie detailfoto's om de sfeer te laten zien

Daarnaast houd ik me ook altijd bezig met het maken van mooie detailshots van tekeningen, speelgoed, tassen, schoolbanken, dit om de artistieke sfeer van de school goed te laten zien. Dit keer lag er echter ook een compleet lijstje met was zij graag in beelden wilden brengen. Samen met een klasse assistent doorliep ik alle klaslokalen en fotografeerde ik als wat op de lijst stond. Dat was dit keer wat meer een uitdaging, vooral ook omdat er een groot aantal kinderen van de ouders niet op de foto mocht.

Foto's van leraren en leerlingen samen tijdens het speelkwartier

Ook tijdens het speelkwartier maakte ik een aantal foto's. Van de leraren die met de kinderen kletsend op een bankje zat en toezicht hield. In het verleden zijn de foto's gebruikt voor folders en andere materialen ter promotie van de school.

Een tweede afspraak staat inmiddels in het nieuwe jaar gepland om de overige leraren, die vandaag niet aanwezig waren, te fotograferen.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Bunde: websitefotografie in opdracht van OBS de Bundeling
Logo Sjurlie.nl