Spontane familiefoto's laten maken in Zuid Limburg: familieportret kasteel Oost in Valkenburg

15.08.20

Familiefotografie Zuid Limburg: spontane familiefoto's bij kasteel Oost in Valkenburg

Vaak word ik gebeld voor het maken van familieportretten in de natuur. Meestal zijn het mensen vanuit het Noorden, ouders met kinderen en kleinkinderen die hier op vakantie zijn, bijvoorbeeld om een 60e verjaardag te vieren van een van de ouders of in verband met een huwelijksjubileum van de ouders.

Zo ook deze afgelopen zaterdag, toen ik deze leuke familie stond op te wachten op de parkeerplaats van het Koetshuis in Valkenburg. Het was een heerlijk zonnige en warme dag en gelukkig hadden wij al om half elf afgesproken.

Toen iedereen er was en wij hadden kennisgemaakt, gingen we samen aan de wandelen om in het kasteelpark van kasteel Oost te belanden. In de tuin van het kasteel startte ik met het maken van een groepsfoto van alle familieleden samen. Wanneer er kleine kinderen in het spel zijn, moet je vaak snel zijn met het maken van de belangrijkste familieportretten.

Toen iedereen vereeuwigd was, liet ik me een beetje spontaan leiden door de gezinnen en maakten we zo met hulp van opa en oma wat leuke foto's per gezin. Vanuit het gras gingen we naar de mooie kleine omheinde tuin, waar zonnebloemen, vlambloemen en andere mooie bloemen bloeiden, die een prachtige omlijsting vormden voor de familie fotoshoot.

De kleinzoon lieten we als een kaboutertje op een grote oranje pompoen zitten en ik eindigde deze familiereportage met een portret voor het kasteel. Inmiddels was er een uur voorbij en had ik iedereen uitgebreid kunnen fotograferen.

We namen afscheid van elkaar. Gelukkig kreeg ik voor het afscheid direct toestemming om dit blog te schrijven.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Spontane familiefoto's laten maken in Zuid Limburg: familieportret kasteel Oost in Valkenburg
Logo Sjurlie.nl