Foodfotografie Maastricht bij cafe Sjiek voor het magazine Zorgzuster

10.11.20

Magazine fotograaf: foodfotografie bij cafe Sjiek Maastricht voor het blad Zorgzuster

Enige weken geleden kreeg ik een super leuke fotografie opdracht. Ik mocht bij het op dat moment gesloten restaurant Sjiek in Maastricht, een aantal gerechten fotograferen. Deze foto's zouden worden gebruikt voor het zorgmagazine Zorgzuster, waarin een zelf te maken kerstdiner gepubliceerd werd inclusief recepten.

Ik sprak hierover met de opdrachtgeefster en we namen uitgebreid hun wensen door. Het idee was, dat de tafelstyling de kleuren van de huisstijl van het magazine zouden krijgen (zacht roze met zacht groen). Ik nam hiervoor contact op met een stylist (www.dalmanys.nl) en samen maakten we een plan.

Op de fotoshoot dag, ontmoeten wij elkaar om 10.00 u bij het restaurant. We laadden samen de styling en bloemen uit de auto en bepaalden binnen een aantal plekken waar we de tafels zouden stylen om hier de gerechten te fotograferen. Bepalend zijn hierbij voor mij altijd de lichtinval. Het restaurant heeft prachtige glas in lood ramen met rode fluwelen gordijnen en deze dienden als achtergrond voor de grote gedekte kerstafel.

Nadat we met ons team tot 14.00 u aan het werk waren geweest, keken we terug op een mooi resultaat. Inmiddels heb ik de digitale versie van het magazine mogen ontvangen en ik ben erg blij met het resultaat. De foodfoto's zijn op een stijlvolle wijze verwerkt in het artikel en een van mijn foto's is zelfs de magazinecover geworden van dit kerstnummer.

De positieve energie die ik van deze samenwerking heb gekregen heeft me veel inspiratie gegeven om door te gaan met mijn fotografiewerk, in deze lastige tijd voor alle ondernemers.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Foodfotografie Maastricht bij cafe Sjiek voor het magazine Zorgzuster
Logo Sjurlie.nl