Fotograaf Urmond: familiereportage in de achtertuin

18.10.20

Familie fotoshoot in Limburg: familiefotografie in herfsttinten in de achtertuin

Het op een zondagmorgen dat ik deze mooie familie mocht fotograferen. Het was droog en niet al te koud. Zij wilden graag een spontaan familieportret laten maken. De familie was samengesteld uit opa, oma, kinderen met aanhang en de kleinkinderen.

Ik bel altijd vooraf even met klanten, om te vragen wat exact hun wensen zijn. Zij hadden mij vooraf een foto van de tuin gestuurd, zodat ik kon zien dat dit echt een geschikte plek was foto een familie fotoshoot. Niet iedere achtertuin is namelijk geschikt voor het maken van foto's. De tuin moet toen wel vrij diep zijn, zodat je een beetje het effect van een kijkdoos en mooie met dieptewerking kunt spelen en de kleuren van de verschillende planten.

We startten met een groepsfoto op de vlonder boven de vijver, hiervoor moest opa de schrikdraad rondom de vijver wel even losschroeven, maar dat vond hij helemaal geen probleem.

Iedereen was gekleed in mooie herfsttinten, veel familieleden droegen okergeel of groen, wat de het tot een mooie geheel vormde en mooie paste bij de kleuren van de herfst. Ondanks dat het herfst is, zijn de bomen en struiken toch nog vrij groen, maar de kleding bepaalde welk de mooie herfstsfeer.

Na een aantal foto's van de complete familie te hebben gemaakt, maakte ik een aantal foto's combinaties van de gezinnen apart en daarna van de grootouders samen en met hun kleinkinderen. Ook fotografeerde ik de gezinnen en de kinderen apart, zittend in het gras, maar ook wandelend door de tuin.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Urmond: familiereportage in de achtertuin
Logo Sjurlie.nl