Familiehoot in de tuin in Limburg

06.06.22

Familie fotoshoot in de tuin laten maken ?

De super enthousiaste en grote familie mocht ik in het voorjaar fotograferen in de mooie achtertuin van opa en oma in Haler.

Wat vooral erg leuk was, was dat er ook twee mooie honden bij waren en kleine kinderen, die nee zeiden. Dus zoals altijd was het een enerverend en gezellig uur voor fotogenieke momenten, maar ook veel lol. Want alle kleine kinderen moesten samen op de foto, in een rijtje en de kleinste (ik denk dat hij 2 was) tja.. die wilde niet. Die zat in de NEE fase en dus... ging opa hem de hele tijd terugzetten en tegen de tijd dat de kleinste uiteindelijk zat, had de rest er geen zin meer in. Ik krijg nog een lach op mijn gezicht als ik eraan terug denk moet ik zeggen.

Om deze reden heb ik ook wat grappige "blooper" oftewel "the making of" foto's er tussen gezet.

Naast dat je creatief moet zijn, goede met mensen moet kunnen omgaan (lees: sociaal zijn), moet je ook je techniek goed beheersen, vooral op een dag waarop wolken en zon zich afwisselen. Daarnaast zijn kinderen beweeglijk, dus ook je sluitertijd is heel belangrijk, naast de scherpte diepte, wanneer een hele grote groep van voor tot achter scherp op de foto wilt zetten, zodat ze er een uitvergroting van kunnen maken.

Dat zijn zo wel de uitdagingen als familiefotograaf. Het moet spontaan, leuk, creatief en gezellig zijn. Dat lukt ook meestal wel, maar na een uur is je batterij als fotograaf toch ook wel vaak leeg. Die wordt dan weer opgeladen wanneer ik met een smile op mijn gezicht de groepsfoto's aan het bewerken ben.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familiehoot in de tuin in Limburg
Logo Sjurlie.nl