Fotograaf Roermond: sfeerimpressie boekpresentatie Bedrieglijk Onvermogen bij De Weerstand

05.03.24

Fotograaf Roermond: sfeerimpressie boekpresentatie Bedrieglijk Onvermogen bij De Weerstand

Ingrid van den Homburgh ken ik via haar werk als trouwambtenaar, ik mocht met haar een aantal bruiloften samen doen als trouwfotograaf. Onlangs vroeg ze mij of ik de boekpresentatie van haar man Cees van den Homburgh wilde fotograferen.

Kees heeft een adviesbureau genaamd Man Kind Mens & Organisatie, gespecialiseerd in de relatie tussen familie en familiebedrijven. Daarnaast heeft Kees al 3 boeken geschreven. Van zijn laatste boek "Bedrieglijk Onvermogen" , dat hij zelf heeft uitgegedven, was afgelopen maandag de presentatie bij de Weerstand in Roermond. De Weerstand is een hippe evenementen locatie op het voormalige Philipsterrein in Roermond.

De middag startte met koffie en gebak voor de genodigden bij La Fabrique

Aansluitend vond in een aparte ruimte - waar Kees het boek overhandigde aan de burgemeester van de gemeente Roerdalen Monique de Boer-Beerta en aan de burgemeester van Roermond Yolanda Hoogtanders - een paneldiscussie plaats onder leiding van Martijn van Hervert. Het panel bestond uit Ger van den Hombergh, Ger Koopmans, Annette Schoolmeesters en Mayco te Katen.

De roman die Kees geschreven heeft vertelt het verhaal van Lisa, een ambitieuze boerin

die begin jaren ’70 besluit om samen met haar man Giel hun boerderij te transformeren naar een biologische boerderij met zuivelwinkel. Een idee dat door de machthebbers in de melkveesector niet met applaus ontvangen werd. Integendeel. Toch zette ze door, tegen de stroom in. Met bloed, zweet en tranen lukt het hun om een gezond bedrijf op te bouwen en over te dragen aan hun zoon Tom.

Aanstaande bedrijfsbeëindiging vanwege de stikstofcrisis

Als Tom vijftig jaar later zijn moeder deelgenoot maakt van de aanstaande bedrijfsbeëindiging vanwege de stikstofcrisis voelt dit als een dolk in de rug voor Lisa. Bedrieglijk onvermogen is wederom de aanleiding tot dit noodlot. Gezeten aan de keukentafel waar hun bedrijf geboren is en nu ritueel begraven wordt, vraagt Lisa zich af of zij destijds het juiste besluit heeft genomen.

Na het officiele gedeelte signeerde Kees persoonlijk alle boeken en kreeg ik er zelf ook een cadeau als aandenken. Een van de foto's zal worden gebruikt voor bij een persbericht.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Roermond: sfeerimpressie boekpresentatie Bedrieglijk Onvermogen bij De Weerstand
Logo Sjurlie.nl