Familiereportage Zuid Limburg: familiefoto's bij en vakwerkhuisje in Reijmerstok

22.08.21

Familiefotograaf Reijmerstok: familieportret in de tuin van een vakantiehuis

Alweer een tijd geleden mocht ik voor een familiefotoshoot op pad naar Reijmerstok in Zuid Limburg. Deze familie (ouders met hun drie kinderen, de partners en kleinkinderen) waar op vakantie in Zuid Limburg. Ze verbleven in een prachtig sfeervol vakwerkhuis, dat zeer fotogeniek was. Oude houten poorten, kleine gekleurde raampjes, stokrozen en andere mooie oudewetse bloemen in de tuin.

Het het maken van de foto's van de gezinnen was dan ook een fluitje van een cent hier. Het weer werkte mee, het was half bewolkt en niet al te warm. Iedereen was heel goed gemutst en vrolijk gekleed. Dit leidde tot veel leuke fotomomenten. Ik startte zoals altijd met het maken van een aantal groepsportretten van de hele familie en aansluitend fotografeerde ik alle kleinkinderen samen, opa en oma met de kleinkinderen, de gezinnen apart, de grootouders met hun eigen kinderen de de stellen zonder kinderen.

Iedere keer dat we verder wandelden, ontdekt ik een andere mooie fotogenieke plek voor een portretten. Het vakwerkhuis, had een beetje een sfeertje van vroeger en dit leende zich erg goed voor dit type foto's. Na een uur alle mogelijke combinaties gefotografeerd te hebben wilden ze nog een groepsfoto van alle mannen samen. Toen had hun jongste kleinzoon er echter echt geen zin meer in. Met wat trucjes (speelgoed, zijn brandweermannenhelm) lukte het ons uiteindelijk om hem tot nog lachend op de foto te krijgen.

De fotoshoot resulteerde in een mooie gemengde serie van spontane foto's die erg kleurrijk waren. Inmiddels ben ik druk bezig met het wegwerken van mijn achterstand en van al deze reportages mini albums aan het maken.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familiereportage Zuid Limburg: familiefoto's bij en vakwerkhuisje in Reijmerstok
Logo Sjurlie.nl