Fotograaf voor zorgcentrum in Zuid Limburg

02.10.24

Fotografie voor zorgcentra in Limburg

Onlangs kreeg ik voor de tweede keer de kans om voor Aristacura sfeerbeelden vast te leggen, dit keer op drie locaties: twee in Landgraaf en één in Hoensbroek. Het was wederom een waardevolle ervaring om het dagelijks leven binnen deze zorgcentra te fotograferen, waarbij ik zowel de bewoners als de medewerkers in beeld bracht.

Tijdens deze fotosessie heb ik onder andere een wellnessmiddag vastgelegd, waarbij de bewoners genoten van ontspanning en zorg op maat. Daarnaast heb ik mooie momenten vastgelegd van bewoners die samen in de tuin genoten van de buitenlucht, en van het gezamenlijke eten, dat duidelijk een belangrijk onderdeel is van het sociale leven in de zorgcentra. Deze momenten geven een intiem kijkje in het leven binnen een zorginstelling en benadrukken hoe belangrijk het is om een warme, vertrouwde omgeving te bieden aan de bewoners.

Beschermd wonen voor mensen met dementie

Bij Aristacura kunnen cliënten terecht voor beschermd wonen, een belangrijke voorziening voor mensen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben, zoals mensen met dementie. Het was voor mij als fotograaf een bijzondere ervaring om deze groep kwetsbare mensen te mogen vastleggen. In mijn fotografie probeer ik altijd de balans te vinden tussen het vastleggen van mooie beelden en het respectvol tonen van de liefdevolle zorg die de medewerkers dagelijks bieden.

Door beelden vast te leggen van zowel de dagelijkse activiteiten als de ontspannen momenten van de bewoners, hoop ik de menselijke kant van de zorg te laten zien. Het welzijn van de bewoners, die door hun aandoening afhankelijk zijn van constante zorg, staat altijd centraal, en dit probeer ik op een integere manier in beeld te brengen.

Fotografie van de kamers

Tijdens mijn bezoek heb ik ook foto's gemaakt van de kamers van de bewoners. Deze ruimtes spelen een cruciale rol in het gevoel van veiligheid en comfort dat de bewoners ervaren. In zorgcentra zoals Aristacura is het belangrijk dat de kamers een huiselijke sfeer uitstralen, omdat dit bijdraagt aan het welzijn van de bewoners, vooral voor mensen met dementie.

De kamers zijn vaak persoonlijk ingericht met spullen van de bewoners, wat helpt om een vertrouwde omgeving te creëren. Met mijn fotografie leg ik de persoonlijke sfeer van elke kamer vast, zodat de foto's de huiselijke kant van het zorgcentrum benadrukken en laten zien hoe zorgcentra een warme en veilige omgeving bieden, ondanks de professionele zorgomgeving.

Portretten van medewerkers

Ter afsluiting van deze opdracht mocht ik op het kantoor van Aristacura in Heerlen portretten maken van alle medewerkers. Dit gebeurde in een studio-opstelling, waarbij ik gebruik maakte van een achtergrond in de kleur van hun nieuwe huisstijl. Deze portretsessie was niet alleen een mooie manier om de medewerkers in beeld te brengen, maar ook een manier om de visuele identiteit van Aristacura verder te versterken. De portretten kunnen op de nieuwe website, in brochures en andere communicatie-uitingen worden gebruikt.

Vervolgopdracht voor Aristacura

Dit was de tweede keer dat ik voor Aristacura aan de slag mocht. Eerder had ik al de eer om foto's te maken voor hun oude website. Op dit moment is er een nieuwe website in de maak, en het is geweldig om te zien hoe de organisatie zich visueel blijft ontwikkelen. Door continu samen te werken en nieuwe beelden te maken, kan Aristacura zowel intern als extern een consistent beeld van hun zorg en huiselijke sfeer blijven uitdragen.

Fotografie voor zorgcentra zoals Aristacura is altijd een bijzondere uitdaging, maar vooral een kans om het waardevolle werk dat daar elke dag wordt gedaan, te laten zien aan de buitenwereld.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf voor zorgcentrum in Zuid Limburg
Logo Sjurlie.nl