Familieportret laten maken in Bocholtz

06.05.23

Fotograaf Bocholtz: familie fotoshoot in de natuur

Afgelopen zaterdag had ik een drukke dag. Ik zou die dag 3 groepsportretten maken, een van deze familie in het park in Bocholtz, een van een familie in hun achtertuin in Valkenburg en een groep vriendinnen ter ere van een 40e verjaardag.

Rond kwart voor twaalf zat in de auto. Het was een stralende dag. Heerlijk warm en zonnig. Terwijl ik mijn auto parkeerde hoorde en zag ik de familie al gezellig met elkaar kletsen. We hadden elkaar al eerder ontmoet: voor Susanne had ik al een keer de opdracht gekregen om een groepsportret van alle leden van de fanfare te maken en ook iemand anders uit de familie bleek ooit lang geleden foto's gekocht te hebben die ik van haar kinderen had gemaakt tijdens een fotoshoot bij een kinderdagverblijf. Dat is altijd leuk om te horen, dat mensen je blijven volgen en ook herhaaldelijke boeken.

We wandelden een stukje door het park en al snel kwam ik bij een mooie haag van gele Brem uit en bij een veld vol paardenbloemen. Ik begon met een een portret van de hele familie en ging daarna verder met naar ieders wens foto's te maken in kleinere groepjes. De kinderen al spelend samen, de koppels wandelend. Ik probeer het altijd enigszins spontaan te doen en passende bij het type klant en de energie van de groep.

Bij sommige mensen wordt de foto's dan wat statischer en bij anderen wat dynamischer. Ik probeer niets te dwingen en ga mee in de flow van de groep. Wat ontstaat dat ontstaat. En dat is erg leuk.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familieportret laten maken in Bocholtz
Logo Sjurlie.nl