Orgineel idee voor een huwelijksaanzoek ? Deze man deed een aanzoek op De Maan

05.05.24

Leuk idee voor een huwelijksaanzoek ? Wat dacht je van een huwelijksaanzoek op de "De maan" bij La Butte aux Bois in Lanaken ?

Alweer een tijdje geleden kreeg ik via de prachtige trouwlocatie La Butte aux Bois een aanvraag om een huwelijksaanzoek te fotograferen. Het aanzoek zou plaatsvinden op "De maan". De maan is een zeer bijzondere ruimte in de kelder van deze trouwlocatie, waar op een bijzondere manier een soort maanlandschap is nagebouwd. In dit maanlandschap liggen ook twee hele zware en bijzondere meteorieten.

Ik organiseerde een testfotoshoot om het licht te testen

Omdat deze omgeving nogal donker is, besloot ik samen met weddingplanner Denice van Perfectly Planned by Denice, een aantal testfoto's te gaan maken met een flitslamp. Zo gezegd zo gedaan. Daarna dronken we nog gezellig thee samen bij "Le Ciel".

Ik stuurde de aanstaande bruidegom een tekening met mijn plannetje voor het aanzoek

Thuis gekomen stuurde ik de aanstaande bruidegom een platte grond met mijn plan en wat foto's van mijn proefsessie. Zo stemden we alles af. Hij had als verrassing die zondagavond een prachtige hotelkamer genaamd "De Maan" geboekt. Hier zouden we starten met de fotoshoot. De afspraak was dat ik mij bij de receptie zou melden. Daar aangekomen durfden ze hem echter niet te bellen, uit angst dat zij zou weten wat hij van plan was. Dus appte ik hem. We ontmoetten elkaar voor eerst "live" en dat is altijd wel leuk. Ik zit dan als fotograaf in een spannend en leuk "complot".

Ik startte de fotoshoot met een loveshoot in de bruidssuite

In de bruidssuite aangekomen was zijn vriendin in de eerste instantie echter nogal overrompeld. Ze zag er echter uit als in filmster op haar hoge hakken en haar prachtige lange donkerblauw fluwelen jurk! Ook hij had ook blauw fluwelen jasje aan, ze matchten fantastisch en ik kon natuurlijk niet wachten om foto's te maken. Met was geduld ontdooide zij langzaam en van de hotelkamer gingen we naar de tuin van La Butte en aansluitend naar een prive ruimte, waar hij als verrassing een private diner had geboekt voor hun samen. Tijdens dit diner was er een medewerker van La Butte aux Bois die bijzondere stenen liet zien, waarover hij uitleg gaf.

Na het diner ging snel naar de "De maan" om mij voor te bereiden op het moment van het aanzoek

Ondertussen was er een uur voorbij, ik nam afscheid en wenste het koppel nog een fijne avond. Ik snelde vervolgens naar de kelder, bouwde mijn belichting op en oefende nog een keer het aanzoek met 2 personeelsleden. Alles was perfect afgestemd. Vrienden waren inmiddels gearriveerd. De aanstaande bruidegom was inmiddels ook op de maan gearriveerd en stond klaar met de verlovingsring in zijn handen.

Geblinddoekt werd zij naar de plek van het huwelijksaanzoek gebracht

Wij stonden allemaal muisstijl. Haar was wijsgemaakt dat ze een heel bijzonder kunstwerk te zien zou krijgen, waarvoor ze voor een maximaal effect geblinddoekt naar beneden moest gaan. De spanning liep hoog op! Toen ging de blinddoek af en stond hij daar met een prachtige ring! Ze ging tegenover hem staan, hij zakte door zijn knieën en vroeg haar ten huwelijk. Natuurlijk zij ze ja ik wil! En wat een geweldige verlovingsring schoof hij toen om haar vinger. Een ring gemaakt door Jochen Leën, met een prachtige citrien er in verwerkt.

Na een "ja ik wil" was er een traan

Ze was geheeld verbaasd en ook geëmotioneerd. Ze vloog hem in de armen en ik zag een traan. Na dit emotionele moment, was er een gezellig samen zijn met vrienden georganiseerd. Heerlijke mocktails en lekkere hapjes werden geserveerd. Ook kregen ze bloemen en cadeaus. Er werd veel gelachen en alle spanning was verdwenen.

Inmiddels heb ik de foto's afgeleverd. Zojuist kreeg ik dit bericht via Whatsapp: Heey! Ik heb de foto’s binnen gehad

Reactie plaatsen

Geen reacties
Orgineel idee voor een huwelijksaanzoek ? Deze man deed een aanzoek op De Maan
Logo Sjurlie.nl