Fotograaf Vaals: spontane familie fotoshoot in het bos nabij het Drielandenpunt

18.06.23

Familie foto's laten maken in Limburg ? Dit familieportret maakte ik als cadeau van de kinderen aan de ouders, ter ere van een 40 jarig huwelijk

Wat een leuke familie was dit weer! Ik had al met de schoondochter die mij geboekt had gebeld, maar wanneer je elkaar dan "live" ontmoet is het altijd weer anders dan aan de telefoon natuurlijk.

Ik reed door het prachtige heuvelland via het bos richting de parkeerplaats van restaurant de Wilhelminatoren, vlakbij het Drielandenpunt in Vaals. Ik was hier alweer een tijdje niet meer geweest en ik hou qua familie fotoshoots altijd erg van afwisseling in de omgeving. Zo heb ik bijvoorbeeld erg veel familiereportages op de Brunssummerheide gemaakt de afgelopen tijd en dan vind ik het wel eens leuk om ergens anders af te spreken, die omgeving inspireert dan weer.

Iedereen was op elkaar afgestemd gekleed in jeans en een witte top. Ik koos voor dit bos in Vaals omdat zij hier in de buurt vakantie vierden. Als ik het mij goed herinneren waren de schoonouders 40 jaar getrouwd en was deze fotoshoot een cadeau van de kinderen te ere hiervan.

Iedereen had er zin in, alleen de zoon was net net den spin gestoken. Nou dat moet je mij net zeggen, als weer daarna het bos nog in moeten. Ik ben als de dood voor spinnen. Hij vertelde met dat om een komkommerspin ging. Een klein (gelukkig klein!) groen spinnetje dat hem te grazen had gehad. We wandelden samen het bos is en gelukkig was ik het spinnenverhaal al snel vergeten.

Ik ging lekker aan de slag met foto's maken en zoeken naar mooie plekken met mooi licht. Tussen de bomen was er over een prachtige lage begroeiing met varens, die ik gebruikte als voor- en achtergrond voor dit familieportret.

Inmiddels is het familiealbum afgeleverd en hebben wij een selectie met de mooiste foto's digitaal ontvangen.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Vaals: spontane familie fotoshoot in het bos nabij het Drielandenpunt
Logo Sjurlie.nl