Loveshoot in Libanon: Romantische fotoshoot van een verloofd stel in de bergen rondom Beiroet

30.09.23

Een loveshoot in Libanon: Romantische coupleshoot voor de deur van Le Telegraphe de belle vue in Bhamdoun Al Dayaa

Stel je voor: je ziet een uitzending van Op zoek naar de Granaatappel, je gaat op Tinderdate met een half Libanese man en dan opeens heb je het: je wilt op vakantie naar Beiroet. Je twijfelt nog even: want je denkt aan oorlogen, traditionele gesluierde mensen en een achtergesteld land. Je zit achter je PC en twijfelt of je op de groene knop: BOEKEN zult drukken op website van Transavia. Maar je doet het gewoon. Ik was single ik wilde eens wat anders en ik had geen zin om andere mensen te overtuigen om met me mee te gaan en dus boekte ik in mei 2019 een citytrip van een week naar Beiroet.

Toen ik landde en de aankomsthal van de luchthaven uit wandelde rook ik de avondgeur en ik was thuis. Een taxichauffeur met een bordje met mijn naam er op wachtte me op. In zijn oude Mercedes, met een rozenkrans aan de spiegel reden we door het drukke verkeer. Fancy auto, hele oude auto's, scooters en een getoeter van jewelste. Rechts in halen, links inhalen, bumperkleven, door rood rijden. Beiroet een geweldige georganiseerde chaos waar ik gelijk verliefd op werd. Het voelt er warm, iedereen is lief en alles kan en mag en je bent er echt vrij met je beurs voor met cash.

Tijdens deze vakantie leerde ik op de luchthaven Melissa kennen. Door een vertraging en aankomst op de Schiphol ver na twaalven bood ik haar aan met mij de hotelkamer te delen en zo werden we vriendinnen. Een paar maanden later zocht zij me op in Nederland en liet ik haar Maastricht en Hasselt zien. Ook gingen we naar het bos in Valkenburg. Ze vond het geweldig hier. En dus ging ik in 2021 terug naar Libanon, eerst in mei, toen weer in augustus en toen weer in mei 2022 en in september 2022.

En zo kwam ik op het idee dat ik hier graag mijn business zou willen opstarten. Want Libanon is prachtig en Libanezen zijn romantische mensen die graag trouwen. Wat zou het geweldig zijn als ik hier 3 maanden per jaar zou kunnen wonen en bruiloften fotograferen!

Toen Melissa en haar vriend met vertelden dat zij gingen trouwen bood ik dan ook spontaan om de bruiloft te fotograferen. Om uit te proberen hoe me dat zou bevallen in het buitenland. Ik zag het als een serieuze taak en een enorme uitdaging om in een ander land en in een andere cultuur mijn werk te doen. Zouden ze in Libanon open staan voor mijn vorm van spontane en journalistieke fotografie ?

Inmiddels ben weer thuis, na een landing vannacht om 1 uur op Schiphol. Met twee geheugen kaarten voor met meer dan 4000 trouwfoto's. Deze kleine loveshoot maakte ik de avond voor de bruiloft even snel binnen 10 minuten voor de deur van de trouw locatie om het licht van te checken. Het zijn eerste foto's die ik hier maakte. In het hotel vond ik een groot hart gemaakt van kurken van wijnflessen, voor de deur zag ik het vergeelde gras en ik dacht direct wat een prachtige combinatie die tinten bij elkaar bij de ondergaande zon.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Loveshoot in Libanon: Romantische fotoshoot van een verloofd stel in de bergen rondom Beiroet
Logo Sjurlie.nl