Communiefotografie Limburg: communiefotoshoot in het kasteelpark Amstenrade

09.04.19

Fotograaf Limburg: schattige communiereportage in het kasteelpark in Amstenrade

Eerst mocht ik al communiefoto's van haar zus maken en nu was zij zelf aan de beurt. Uit Belgie kwam zij met haar moeder voor het maken van haar communiefoto's. Het was prachtig weer en we maakten de beelden onder de mooie oude bomen en in een weiland vol paardenbloemen.

Ook vond deze communicant het geen probleem om op een hoge tak in een mooie boom te gaan zitten schommelen, in haar communie outfit. Ze was een zeer fotogenieke meid, voor wie niets teveel was. Samen hadden we veel plezier met het maken van de communie fotoshoot.

Net als haar zus kreeg zijn van haar communiefoto's een mooie luxe communie album, dat ik voor haar mocht ontwerpen. Van deze communiefoto's werd tevens communiedrukwerk gemaakt (een uitnodiging en been bedankje). Daarom doe ik de communie fotoshoot altijd ruim voor de communiedatum, zodat er nog voldoende tijd is om dit allemaal te laten maken.

Bij uitzondering fotografeer ik ook wel eens een communie op de dag zelf, het gaat dan meestal om wat grotere communiefeesten waarvan mensen graag een sfeerimpressie willen laten maken, die ik dat combineer met een aantal familieportretten (bijvoorbeeld met opa's en oma's) maar ook een kleine communiereportage van de communicant zelf. Vaak in de tuin of het groen in de omgeving.

Communiefoto's van de kerkdienst maak ik slecht bij hoge uitzondering, ik doe dit enkel voor kleine groepen en in nauw overleg met de ouders van de communicanten. Door het grote aantal bruiloften dat ik op zaterdag fotografeer, is dit vaak lastig te combineren met het fotograferen van een vroege kerkdienst op zondag.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Communiefotografie Limburg: communiefotoshoot in het kasteelpark Amstenrade
Logo Sjurlie.nl