Familie fotoshoot in Zuid Limburg: in het bos in Vaals en in de velden van Epen

24.08.23

Spontane familie fotoshoot in het bos van in Vaals en in het veld in Epen

Wat een leuke familie was dit. De ouders wonen in het Heuvelland en een van de zonen in Engeland. Al een hele tijd geleden boekten ze bij mij dit familieportret als cadeau voor de beide ouders. En vandaag was het dan zo ver. Op een schitterende zonnige dag ontmoeten we elkaar op het terras van restaurant de Wilhelminatoren. Hier zat de hele familie gezellig samen koffie te drinken.

Van hieruit gingen we het mooi bos nabij het Drielandenpunt in. Traditiegetrouw begon ik met het maken van een portret van de complete familie samen met ouders, de eigen kinderen en de kleinkinderen en daarna natuurlijk de geliefde foto van opa en oma met de kleinkinderen. Van daaruit door naar foto's van de gezinnen apart al wandelend en huppelend over het mooie bospad. Door de bomen kwam het prachtige tegenlicht van de zon.

De kinderen wilden ook nog wel even samen op de foto. Altijd leuk om te doen: twee kleine meisjes wandelend en huppelend over het bospad en daarna alle kleinkinderen over de volle breedte van het pad hand in hand in de lucht laten springen. Wat is er nu leuker om kinderen te laten doen tijdens een fotoshoot ? Het had wel wat uitleg nodig en ik heb een paar keer tot 3 moeten tellen voor ze allemaal tegelijk de lucht in sprongen, maar ze hadden er veel plezier in, en ik ook.

Daarna toch nog maar wat meer geposeerde foto's maken, aan de mooie dikke wortels van bomen langs het bospad. Eerst de grootouders met beide zonen en daarna de kinderen samen op afgezaagde boomstammen en ze dan aan het lachen krijgen, dat is nogal een kunst.

Oma wilde ook nog wel heel graag wat mooie portrette in het mooie weiland naast hun woning in Epen. Dus reden we daar nog even samen naar toe. Het uitzicht was hier werkelijk schitterend en zo kon ik een mooie spontane en deels geposeerde fotoreportage afleveren met een wisselende achtergrond van bos en weide.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familie fotoshoot in Zuid Limburg: in het bos in Vaals en in de velden van Epen
Logo Sjurlie.nl