Persfotograaf Sittard: foto's in opdracht CNV - staking metaal

16.12.21

Bedrijfsfotograaf Sittard: staking metaal bij Fortuna stadion Sittard

Regelmatig krijg ik fotografie opdrachten in Limburg van de vakbond CNV. Soms betreffen dit foto's voor een magazine en soms voor websites en social media gebruik. Nu was het door de maatregelen alweer enige tijd geleden. Dus ik was erg blij met de email en verzette er direct een andere afspraak voor.

In ochtend rond 10 uur was ik aanwezig voor het maken van een sfeerimpressie, het was gelukkig droog en zacht weer er was zelf een beetje zon. Het maken van de foto's zou ongeveer een uur in beslag nemen. Voor het Fortunastadion stonden stands van de vakbond CNV maar ook van verschillende andere vakbonden.

De opzet van deze demonstratie was dat werknemers in hun auto langs zouden rijden en levensmiddelen zouden doneren, die door medewerkers van de vakbonden aangenomen werden en die vervolgens na afloop van de demonstratie zouden worden geschonken aan de voedselbank Limburg. Aan de lopende band reden er auto's langs en werden er allerlei levensmiddelen gedoneerd, al snel vullende de kratten zich en stond er een behoorlijke hoeveelheid eten en drinken.

Aan het einde van de demo kwam een medewerker van de voedselbank Limburg langs en werden alle kratten met levensmiddelen door de vakbond medewerkers samen in de bus van de voedselbank Limburg gezet. De bus was behoorlijk vol en de demo mag dus in die zin succesvol worden genoemd.

Deze demonstratie werd georganiseerd om loonverhoging te vragen voor de medewerkers in de metaalsector. Een van de foto's uit mijn reportage is uiteindelijk beland in de Limburger online.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Persfotograaf Sittard: foto's in opdracht CNV - staking metaal
Logo Sjurlie.nl