Fotograaf Epen: spontane familiefotoshoot in herfstsfeer in een weiland in het Heuvelland

14.10.23

Fotograaf Epen: spontane familie fotoshoot in herfstsfeer in het Heuvelland

Onlangs mocht ik deze mooie familie fotograferen. Ze vierden hun herfst vakantie in een prachtig vakantiehuis met een mooie grote tuin er achter die uitkeek op het heuvelland. Toen ik arriveerde stond de zon net aan de zijkant van het weiland en scheen prachtig door de bladeren. Ik maakte tijdens de fotoshoot dan ook veel gebruik van het mooie tegenlicht en zijlicht.

Als altijd begon ik met een groepsfoto, wanneer kleine kinderen bij zijn moet je een foto van de hele familie niet te lang uitstellen. Kleine kinderen kun je net als dieren niet sturen en wanneer zij er geen zin meer in hebben, dan is het klaar. Dat vragen ze soms ook wel eens. Ik maak een foto van ze en dan vragen ze: klaar ? Ik moet hier altijd heel erg om lachen. Een foto is geen foto, zeg ik dan altijd. Je moet als fotograaf en familie altijd aan elkaar wennen en de foto's worden naar mate de tijd vordert altijd beter.

Dan is het ook leuk om een beetje spontane foto's te schieten van kinderen die spelen, rennen of wandelen door het gras. De mooie lage fruitbomen dienden als decor en doorkijkje voor diverse portretten van de kinderen met hun partners, hun gezinnen, opa en oma met de kleinkinderen, zittend, staand en wandelend. Of vader met zijn zoontje op de arm, die over het landschap uitkeken. Zoiets vind ik altijd prachtig.

Ook de ouders gingen samen als koppel op de foto een daarna fotografeerde ik de kindjes nog met het schattige hondje van de ouders. Ter afsluiting wilden de kinderen nog wel even alleen op een boomstam in het weiland en voor ik het in de gaten had was het uur alweer voorbij en moest ik snel verder naar een leuke familie uit Rotterdam die op het bungalowpark in Brunssum verbleef en waar ik binnenkort een blog over zal schrijven.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf Epen: spontane familiefotoshoot in herfstsfeer in een weiland in het Heuvelland
Logo Sjurlie.nl