Kattenfotograaf Limburg: fotoshoot van een kitten aan huis in Kerkrade

08.05.23

Fotoshoot van je kat laten maken in Kerkrade ? Deze katten fotografeerde ik aan huis

Een tijdje geleden ontving ik deze aanvraag voor een fotoshoot van een kitten. Afgelopen maandag middag belde ik aan bij het appartement van Corinne. Een fotoshoot van een kat vraagt een hele andere aanpak dan die van een hond of een ander huisdier.

De kat, zij bepaalt haar eigen agenda immers. Dus ik zetten mijn fototrolley met mijn camera's in de gang en ging op een afstandje op de bank zitten. We verplaatsen in huis wat spullen, zodat er zoveel mogelijk een cleane witte achtergrond wat die ik zou gebruiken voor mijn foto's. Daarvoor moest het een en ander verplaatst worden, maar dat was geen probleem.

Met mijn telelens probeerde ik, terwijl ik stil op de bank zat, de kleine schattige, maar o zo nieuwsgierige en snelle kitten te fotograferen. Hoog in de kattenpaal, spelend met een een stokje met een lintje er aan en zo langzaam kwam ze ook op de grond zitten bij haar eigenaresse, gelokt met een krakend zakje kattensnoepjes.

En zo kwamen ook de andere katten langzaam dichterbij. Een ging mooi in het juiste licht op het parket liggen, een ander ging nieuwsgierig naar haar toe en de kitten ging zich op een gegeven moment zelfs op het karpet liggend wassen, voor mij een absoluut favoriete foto. De wollige uitgestrekte pootjes likt ze schoon en ze matcht prachtig met de kleuren van de ondergrond (ik hou erg van ton sur ton).

Reactie plaatsen

Geen reacties
Kattenfotograaf Limburg: fotoshoot van een kitten aan huis in Kerkrade
Logo Sjurlie.nl