Familieportret Limburg: spontane familiefoto's in Mechelen

11.09.21

Familiefotograaf in de natuur: fotoshoot in het Mechelen bij de Mechelerhof

Het is alweer een tijdje geleden, 11 september om exact te zijn dat ik deze familie mocht fotograferen. Het was op zaterdagochtend, nog voor dat ik naar een bruiloft zou gaan voor de rest van de dag.

We spraken af bij vakantiepark de Mechelerhof, waar de familie op dat moment verbleef. Ik startte de familiefotoshoot in het speeltuintje, op een houten vlonder. De familie bestond uit opa, oma, zoon en dochter met haar partner en hun dochtertje van 2. Een fotoshoot met een klein kindje is altijd wel uitdaging. Kinderen zijn net als dieren, ze laten zich niet sturen en lopen op hun eigen "programma". Als fotografeer moet je je daaraan aanpassen en vooral geduldig zijn.

Vanuit het park wandelden we over een pad richting een punt met mooi uitzicht over het Heuvelland. Hier maakte ik mooie beelden in diverse samenstellingen. Vanaf een afstandje in het gras met mijn telelens, fotografeerde ik ook hun dochtertje, terwijl zij door het weiland liep. Het gras stond hoog en het was prachtig groen. De blauwe hemel maakte de foto's af, vooral omdat de familie ook in blauw gekleed was.

Toen vader en zoon pratend naar het mooie uitzicht over het Heuvelland stonden te kijken, schoot ik nog spontaan wat beelden. Uiteindelijke leverde ik een serie foto's met een mix van spontane en geposeerde beelden.

Zoals altijd maak ik van dit familieportret een mini album als aandenken, dit album bevat een mix met de mooie foto's uit de familiereportage.

 

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familieportret Limburg: spontane familiefoto's in Mechelen
Logo Sjurlie.nl