Fotograaf voor groepsfoto's Harmonie of fanfare in Limburg

25.09.22

Groepsportret voor vereniging laten maken in Limburg ?

Afgelopen zomer mocht ik nieuwe groepsfoto's maken voor de website van Harmonie Sint Caecilia in Simpelveld.

Ik ontving aantal weken voor de fotoshoot per mail een aanvraag van een van de bestuursleden en belde haar gelijk op. Het idee wat zij hadden was het maken een informeel groepsportret op een typische locatie voor de harmonie van Simpelveld. Ik stelde voor om het in een appelboomgaard in de omgeving van Simpelveld te doen, aangezien in september (het tijdstip waarop we de groepsfoto's zouden maken) de appels aan de bomen hangen en ik dit wel een typisch Limburg plaatje vind.

De groeps fotoshoot vond op uiteindelijke plaats op een zonnige zondagmiddag in Simpelveld. Als locatie werd door het bestuur gekozen voor het oude treinstation van ZSLM. Een groepsportret van zo'n grote groep maken is altijd een uitdaging voor een fotograaf. Ik koos als eerste voor een meer formeel portret van alle muzikanten op het perron. Ik maakt hiervoor gebruik een lange zitbank, waardoor een deel van het orkest was hoger kon gaan staan.

Daarna was het tijd voor de wat meer informele groepsfoto's van de vereniging te maken per instrument groep. We hadden hiermee enorm veel plezier samen. Zonder blikken of blozen klommen de muzikanten in hun pak en met instrument in de hand op de trein en daarna ook het bestuur en tot slot de groep met kinderen.

Nu de fotoselectie gekozen is, heb ik toestemming gekregen van van de fanfare om een aantal van de gemaakte portretten te delen op mijn website.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Fotograaf voor groepsfoto's Harmonie of fanfare in Limburg
Logo Sjurlie.nl