Bedrijfsfotografie Maastricht: portret van een huisarts

09.06.20

Bedrijfsfotografie Maastricht: portret van twee huisartsen in opdracht van CGM

In opdracht van CompuGroup medical, mocht ik deze week twee huisarts in Maastricht portretteren. Beiden werden onlangs geïnterviewd ten behoeve van een online brochure.

CompuGroup Medical levert softwareproducten om medische-, en praktijk voerende activiteiten van huisartsen, apotheken, laboratoria en ziekenhuizen te ondersteunen.

Voor huisartsen leveren zij een Modern web-based, onder Windows werkend, informatiesysteem met moderne, grafische schermopbouw en integratie met andere Windows applicaties. CGM HUISARTS is een compleet huisartsinformatiesysteem, voorzien van alle functies die nodig zijn in de huisartsenpraktijk: patiëntinformatie, kennisondersteuning en financiële administratie.

Het idee was de beide huisartsen te fotograferen in hun werkomgeving en tijdens hun werk, daarnaast moesten er wat sfeerbeelden worden gemaakt voor de folder. In verband met de privacy van patiënten heb ik bij het in scene gezette gesprek van de huisarts met een patiënt, de andere huisarts gebruikt als model.

Voor het maken van deze foto's had ik in totaal een uur, aangezien de dokterspraktijk gesloten was in verband met de uitbraak van het Corona virus, was het rustig en had ik alle tijd om de beide artsen, zowel apart als samen, staand, met elkaar in overleg, maar ook achter hun bureau te fotograferen.

Voor deze fotoshoot, gebruikte ik meerdere spreekkamers, maar ook de wachtkamer en heb ik ook wel hier en daar wat verplaatst om de sfeer een beetje te bepalen. Ik ben daarbij continu op zoek gegaan naar mooi natuurlijk licht. Iets was nog niet zo makkelijk was op deze locatie.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Bedrijfsfotografie Maastricht: portret van een huisarts
Logo Sjurlie.nl