Portret van een boerenbedrijf: familieportret tussen de koeien

22.09.21

Fotograaf Limburg: sfeerimpressie van een boerenbedrijf in Roosteren

Onlangs mocht ik deze leuke sfeerfoto's maken als cadeau voor een echtpaar dat na 40 jaar met hun melkveebedrijf stopt. Het was gelukkig prachtig weer toen ik op de binnenplaats van de boerderij arriveerde. Als eerste maakte ik kennis met de ouders en de beide dochters. Een van beide dochters heeft een zoontje.

Eerst liepen we het weiland in om vast te leggen hoe de koeien uit de wei werden gehaald. Ik maakte een aantal foto's van het echtpaar in het weiland, samen met hun dochter maar ook wandelend met hun kleinzoon.

Daarna ging ik aan de kant staan en liepen de koeien het weiland uit, richting de stal. Een van de koeien bleef staan bij de dochter en haar zoontje, dit bleek haar favoriete koe te zijn, waar ze een vriendschap mee gesloten had.

Toen de koeien allemaal binnen waren en gezellig samen hooi stonden te eten, maakte ik nog wat portretten van de familie, met als achtergrond de boerderij. Ook gingen we naar de stallen met de kalfjes. Op de tractor maakten we nog een in aantal foto's alsook in het stro en in het maisveld. In de tussentijd was hun tweede dochter gearriveerd. Zij ging ook mee op de foto.

Nadat ik op alle voor hun belangrijke plekken foto's had gemaakt, was het tijd om afscheid te nemen. Inmiddels heb ik een mooi album voor het gezin ontworpen, met de foto's van de koeien in het weiland op de cover. Een van de familieportretten is uitvergroot en zal worden ingelijst.

 

Reactie plaatsen

Geen reacties
Portret van een boerenbedrijf: familieportret tussen de koeien
Logo Sjurlie.nl