Fotograaf in Limburg voor familiefotoshoots, spontane familiefotografie, familieportret, familiefotograaf, lifestyle familiefhoot in de natuur, gezinsfotograaf, familiereportage, fotoshoot gezin.

Familiefotografie Limburg: spontane gezinsfoto's in Valkenburg aan de Geul

fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (7)

Fotograaf Limburg: Familie fotoshoot in Valkenburg aan de Geul

Afgelopen week werd ik gebeld voor een fotoshoot van een aantal gezinnen. De foto's zijn een kado voor de ouders van de zonen, die op de foto gingen met hun gezin.

Als fotolocatie kozen we de mooie achtertuin van de boerderij van een van de zonen in Valkenburg aan de Geul. Een mooie grote, langwerpige tuin met houten stoelen, een fruitboom (kersen) en geitjes en kippen achter een hek. Een van de geiten diende als model voor foto's met de kinderen, maar dat was zo eenvoudig nog niet, want de geit wilde niet met de kids op de foto, hij wilde liever eten van de heg. Hij was bijzonder koppig en draaide me op iedere foto zo ongeveer zijn staart toe.

Zo had ik dan naast de kinderen, de geit als uitdaging bij deze familie fotoshoot. Warm weer was het ook nog eens afgelopen zaterdag, al snel moesten er overhemden gewisseld worden, om iedereen fris en fruitig te laten uitzien. Uiteindelijk begon begon ik het zelf ook behoorlijk warm te krijgen van het aansturen, staan, liggen, kinderen roepen, geiten roepen.. et cetera. Het leven van een fotograaf gaat niet over rozen ;-)

Naast portretten op een houten bankje en bij de rozenstruik, maakte ik ook wat spontane foto's terwijl ze samen kersen plukten. Uiteindelijk na een uur foto's maken, nam ik weer afscheid van deze leuke familie.

Uiteindelijk kwam vandaag al een grote bestelling binnen, zodat tijdig een afdruk kan worden besteld als cadeau voor opa en oma.
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (9)
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (1)
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (8)
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (2)
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (6)
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (5)
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (4)
fotoshoot gezin Limburg familiefotograaf Valkenburg (3)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Familiefotografie Limburg: spontane gezinsfotoshoot op de Brunssummerheide

familiefoto spontaan Limburg (1)

Familiefotograaf Limburg: fotoshoot van een Amerikaans gezin op de Brunssummerheide

Een hele tijd geleden al kreeg ik een aanvraag vanuit de VS. Het bleek een moeder zijn, die haar dochter een fotoshoot kado wilde doen. Ze had mij vanuit de VS gevonden via google.
De eerste poging tot familiereportage vond in 2019 plaats. Helaas begon het toen tijdens de reportage plotseling te regenen en moest ik hem afbreken.

We hebben toen een nieuwe afspraak voor gezinsfoto's gemaakt in het voorjaar en kozen als fotolocatie voor de Brunssummerheide. Die dag was dus onlangs aangebroken. Het was gelukkig een super mooie zonnige morgen toen wij elkaar ontmoeten op de heide. Samen wandelden we het bos in, op zoek naar plekken met mooi licht.

Al snel had ik een mooie boom gevonden waar de twee jongens wel in wilden klimmen met hulp van hun vader. Zo begon ik met kinderfoto's in de boom en daarna groepsportretten in de boom. Omdat deze reportage ongeveer een half uur zou duren, koos ik ervoor de overige foto's ook in dezelfde omgeving te maken. Zo liet ik vader en moeder samen wandelen met hun zoontjes op hun schouders en zo liepen de jongens hand in hand over het pad.

Uiteindelijk leverde dit leuke, spontane beelden en samen met de foto's uit de vorige reportage (die ik bij Winselerhof maakte) was er een grote fotokeuze voor het gezin.

Via mail kreeg ik de horen dat zij heel enthousiast waren over het resultaat van deze gezinsfotoshoot en gaven zij mij ook toestemming dit blog te schrijven.
familiefoto spontaan Limburg (9)
familiefoto spontaan Limburg (8)
familiefoto spontaan Limburg (7)
familiefoto spontaan Limburg (6)
familiefoto spontaan Limburg (5)
familiefoto spontaan Limburg (4)
familiefoto spontaan Limburg (3)
familiefoto spontaan Limburg (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Familiefotograaf Limburg: wat mag weer qua familiereportages vanaf 11 mei ?

familieportret Limburg fotocollage

Familiefotograaf Limburg: Versoepeling Corona maatregelen. Wat mag weer wel en wat mag niet qua fotografie ?

Sinds de persconferentie van vorige week, is er weer wat meer mogelijk op het gebied van familieportretten. Daar waar ik eerst enkel gezinnen kon fotograferen die samen onder 1 dak wonen, zijn er nu weer wat mogelijkheden bij gekomen om groepen tot 9 personen te fotograferen, onder bepaalde voorwaarden.

Zie hier onder de nieuwe regeling met betrekking tot samenscholingen buiten:

Fase 1: 11 mei – 31 mei
Vanaf maandag 11 mei zijn samenscholingen vanaf tien personen weer toegestaan, onder de voorwaarde dat iedereen 1,5 m uit elkaar blijft. Mensen die samen een huishouding voeren, hoefden sowieso al geen 1,5 m afstand van elkaar te houden.

Dit betekent, dat ik weer grotere familieportretten in de natuur kan maken. In die vorm, dat we samen komen met maximaal 9 personen, waarbij de gezinnen elk apart op de foto gaan en ik de foto’s straks voor jullie kan samenvoegen tot een mooie collage, die jullie dan cadeau kunnen geven aan bijvoorbeeld jullie ouders of schoonouders.

Mensen die onder 1 dak wonen hoeven tijdens de fotoshoot geen afstand te houden, mensen die niet onder 1 dak wonen, houden 1,5 meter afstand van elkaar en ik houd 1,5 m afstand van jullie, waarbij ik met een telelens werk.

De collage kan worden afgedrukt op fotopapier, startend bij een afmeting van 40 x 60 cm (Kosten 50 euro inclusief opmaak en print). Deze kun je dan vervolgens laten inlijsten.

Aangezien jullie nu ook weer allemaal naar de kapper kunnen, kunnen jullie perfect gekapt samen op de foto.

Boek tijdelijk hier je familiefotoshoot tot 9 personen met foto collage formaat 40x60 cm voor 257 euro.

Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Fotograaf Limburg: familiefotoshoot op Koningsdag

familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (5)

Familiereportage Limburg: spontane fotoshoot van een gezin in de Brunssummerheide

Ik ben erg blij dat ik, ondanks dat 80% van mijn werk niet door kan gaan in verband met de maatregelen genomen sinds het Coronavirus in Nederland is, af en toe toch nog aanvragen krijgen om gezinnen die onder een dak wonen, te fotograferen.

Deze mensen ken ik via een styled shoot die ik een aantal jaren geleden organiseerde, zij leverden destijds een foodtruck. Via Facebook benaderde zij mij voor het boeken van een een fotoshoot. Gelukkig is moeders zelf kapster en dat is te zien aan de haren van het hele gezin.

We spraken af op Koningsdag (die dit jaar werd om gedoopt tot Woningsdag) in de late ochtend, op de parkeerplaats van de schaapskooi bij de Brunssummerheide. Van daaruit wandelden we samen met hun twee kinderen en de hond (een schattige pup) door de heide op zoek naar mooie fotogenieke plekken met mooi licht. Voor mij zijn het licht en het juiste moment altijd essentieel in een foto en daarnaast ben ik gek op mooie sprookjesachtige doorkijkjes, die ik maak door een laag standpunt of door door iets heen te fotograferen.

De foto's zijn inmiddels bewerkt en voor de klant in een online fotomap gezet, waar zij hun keuze hebben gemaakt. Ik vond het super dat ook deze mensen mij toestemming gaven om een aantal van de foto's uit hun gezinsfotoshoot te bloggen en voor mijn website te gebruiken.

Wil je ook een familieportret laten maken ? Je kunt nog altijd gebruik maken van mijn aanbieding om een fotoshoot van je gezin te laten maken inclusief 20 digitale bestanden van 297 euro voor 178 euro.

 

familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (7)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (1)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (12)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (11)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (9)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (8)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (6)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (3)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Fotoshoot gezin in Wijlre: reportage tussen de schaapjes bij ondergaande zon

gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (5)

Fotoshoot laten maken tijdens Coronavirus: Gezinsfotoshoot in Wijlre, tussen de schaapjes

Altijd leuk wanneer ik een boeking voor een fotoshoot krijg van mensen die ik van vroeger ken. Zo ken ik Pascal van het uitgaan van heel lang geleden. Wat ik niet wist is dat zijn vriendin mij op Facebook volgt. Zo kwamen zij bij mij uit voor een gezinsreportage, waarvoor ik op dit moment een leuke aanbieding heb.

Ze stelden voor om elkaar in Wijlre te ontmoeten. Ik stelde voor de fotoreportage te maken bij ondergaande zon. Ik ben namelijk gek op het gouden uurtje. Het was een prachtige dag en samen wandelen we richting een weiland met schapen en lammetjes, omringd door bloesembomen. Een prachtige omgeving voor een gezinsportret.

De lammetjes bleken super tam, terwijl ik gehurkt zat en foto's maakte, kwamen ze al aan me snuffelen. Daarom stelde ik voor dat hun dochtertje in het gras zou gaan zitten, op een mooie plek in het tegenlicht.  Al snel kwamen de lammetjes naar haar toe. Dit zorgde voor zeer schattige, sprookjesachtige beelden, vooral omdat ze er natuurlijk ook enorm om moest lachen. Eerst voorzichtig met mama en daarna alleen op de foto. Terwijl ze heel stil zat, kwam het lammetje aan haar oor snuffelen.

Vanuit het weiland liepen we terug, richting de mooie oude molen, waar ik nog een paar foto's maakte. Aansluitend liepen we terug richting de plek waar we elkaar ontmoet hadden. Hier was een mooie oude poort waar zij een speciale herinnering aan hadden. Daarom maakte ik hier nog een aantal foto's van het gezin, maar ook van moeder echt dochter en moeder alleen.

We eindigden de fotoshoot in een mooi groen veld, vol met paardenbloemen en als afsluiting maakte ik een foto bij een mooi roestig hek.

gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (6)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (7)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (2)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (3)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (4)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (8)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (9)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (12)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (11)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (10)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (1)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten