Fotograaf in Limburg voor familiefotoshoots, spontane familiefotografie, familieportret, familiefotograaf, lifestyle familiefhoot in de natuur, gezinsfotograaf, familiereportage, fotoshoot gezin.

Fotograaf Limburg: familiefotoshoot op Koningsdag

familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (5)

Familiereportage Limburg: spontane fotoshoot van een gezin in de Brunssummerheide

Ik ben erg blij dat ik, ondanks dat 80% van mijn werk niet door kan gaan in verband met de maatregelen genomen sinds het Coronavirus in Nederland is, af en toe toch nog aanvragen krijgen om gezinnen die onder een dak wonen, te fotograferen.

Deze mensen ken ik via een styled shoot die ik een aantal jaren geleden organiseerde, zij leverden destijds een foodtruck. Via Facebook benaderde zij mij voor het boeken van een een fotoshoot. Gelukkig is moeders zelf kapster en dat is te zien aan de haren van het hele gezin.

We spraken af op Koningsdag (die dit jaar werd om gedoopt tot Woningsdag) in de late ochtend, op de parkeerplaats van de schaapskooi bij de Brunssummerheide. Van daaruit wandelden we samen met hun twee kinderen en de hond (een schattige pup) door de heide op zoek naar mooie fotogenieke plekken met mooi licht. Voor mij zijn het licht en het juiste moment altijd essentieel in een foto en daarnaast ben ik gek op mooie sprookjesachtige doorkijkjes, die ik maak door een laag standpunt of door door iets heen te fotograferen.

De foto's zijn inmiddels bewerkt en voor de klant in een online fotomap gezet, waar zij hun keuze hebben gemaakt. Ik vond het super dat ook deze mensen mij toestemming gaven om een aantal van de foto's uit hun gezinsfotoshoot te bloggen en voor mijn website te gebruiken.

Wil je ook een familieportret laten maken ? Je kunt nog altijd gebruik maken van mijn aanbieding om een fotoshoot van je gezin te laten maken inclusief 20 digitale bestanden van 297 euro voor 178 euro.

 

familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (7)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (1)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (12)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (11)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (9)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (8)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (6)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (3)
familiefotoshoot Limburg spontane gezinsfoto's Brunssum (2)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Fotoshoot gezin in Wijlre: reportage tussen de schaapjes bij ondergaande zon

gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (5)

Fotoshoot laten maken tijdens Coronavirus: Gezinsfotoshoot in Wijlre, tussen de schaapjes

Altijd leuk wanneer ik een boeking voor een fotoshoot krijg van mensen die ik van vroeger ken. Zo ken ik Pascal van het uitgaan van heel lang geleden. Wat ik niet wist is dat zijn vriendin mij op Facebook volgt. Zo kwamen zij bij mij uit voor een gezinsreportage, waarvoor ik op dit moment een leuke aanbieding heb.

Ze stelden voor om elkaar in Wijlre te ontmoeten. Ik stelde voor de fotoreportage te maken bij ondergaande zon. Ik ben namelijk gek op het gouden uurtje. Het was een prachtige dag en samen wandelen we richting een weiland met schapen en lammetjes, omringd door bloesembomen. Een prachtige omgeving voor een gezinsportret.

De lammetjes bleken super tam, terwijl ik gehurkt zat en foto's maakte, kwamen ze al aan me snuffelen. Daarom stelde ik voor dat hun dochtertje in het gras zou gaan zitten, op een mooie plek in het tegenlicht.  Al snel kwamen de lammetjes naar haar toe. Dit zorgde voor zeer schattige, sprookjesachtige beelden, vooral omdat ze er natuurlijk ook enorm om moest lachen. Eerst voorzichtig met mama en daarna alleen op de foto. Terwijl ze heel stil zat, kwam het lammetje aan haar oor snuffelen.

Vanuit het weiland liepen we terug, richting de mooie oude molen, waar ik nog een paar foto's maakte. Aansluitend liepen we terug richting de plek waar we elkaar ontmoet hadden. Hier was een mooie oude poort waar zij een speciale herinnering aan hadden. Daarom maakte ik hier nog een aantal foto's van het gezin, maar ook van moeder echt dochter en moeder alleen.

We eindigden de fotoshoot in een mooi groen veld, vol met paardenbloemen en als afsluiting maakte ik een foto bij een mooi roestig hek.

gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (6)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (7)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (2)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (3)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (4)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (8)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (9)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (12)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (11)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (10)
gezinsfotoshoot Wijlre Limburg (1)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Familiefotoshoot Limburg: spontane familiefoto's in de lente rondom kasteel Grasbroek

familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (14)

Familieportret Zuid Limburg: fotoshoot van moeder, haar 3 zonen en de hond in het prachtige bos bij Grasbroek.

Dit is mijn 2e fotoshoot sinds de uitbraak van het Corona virus. Na 2 weken alleen thuis te zijn geweest, heb ik besloten, mede door het mooie weer, dat ik er toch weer uit moest om creatief bezig te zijn. Ik begreep, dat veel mensen bang zouden zijn en ik verdiepte mij nog eens in de regels van het RIVM.

In deze regels staat onder andere, dat mensen die onder een dak wonen zich in de openbare ruimte (bos, park, natuur) mogen begeven en daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar hoeven te houden. Ik heb geen contactberoep (kapper, schoonheidsspecialist, etc.) en ik kan dus prima van 2-3 meter afstand van klanten foto's maken met een telelens.

Daarom besloot ik een aanbieding online te zetten, waarop deze klant (een oud collega van mij) reageerde. We spraken op vrijdagmiddag af in het bos. Het was heerlijk warm en zonnig, de kennismaking was een beetje vreemd. Een begroeting van afstand en geen handen geven. Ook hun leuke Basset (Goofy) gaf ik maar geen aai.

Samen wandelden we het bos in, ik voorop met mijn foto trolley, al zoekend naar mooi licht en mooie plekken in de natuur, om de groep te laten poseren. Uiteindelijk vond ik een mooie plek tussen de bomen, waaronder prachtige witte bloemetjes de bodem bedekten.

Hier liet ik het hele gezin zitten, samen met hun hond. Tussen de bomen door maakte ik een aantal spontane groepsportretten met mijn telelens.

Na circa een uur gefotografeerd hebben, keerden we terug naar de auto's.

familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (13)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (12)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (11)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (10)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (9)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (8)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (7)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (6)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (5)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (4)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (3)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (2)
familie fotoshoot spontaan Zuid Limburg (1)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Familie fotoshoot ter ere van een huwelijk in het park van kasteel Elsloo

familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (23)

Familieportret Zuid Limburg: fotoshoot ter ere van een huwelijk in het bos van kasteel Elsloo

Uit Katwijk komt dit leuke gezin. Hun huwelijk vond plaats na de uitbraak van het Corona virus. Ze zouden eigenlijk gaan trouwen bij kasteel Daelenbroeck en hier ook 4 nachten blijven, maar dit was nu onmogelijk omdat het kasteel gesloten was. Daarom kozen zij voor een eenvoudige trouwceremonie in het gemeentehuis in Katwijk.

Twee weken geleden belden zij mij op met de vraag of ik ondanks de uitbraak van het Corona virus toch een fotoshoot met hun zou willen doen. Mijn antwoord daarop was ja, ik wilde dit graag voor hun doen mits wij minimaal 2 meter afstand zouden houden en de foto's buiten in een bos of park zouden maken. Hier stemden zij mee in.

Ze gaven aan toch wel graag mijn kant uit te willen komen voor het maken voor de fotoshoot en daarom kozen wij als alternatieve fotoshootlocatie voor kasteel Elsloo. De kennismaking was iet wat vreemd: geen handen geven en ver van elkaar af staan. Zelf had ik op dat moment al meer dan 1,5 week niemand in het echt gezien, dus voor mij was het even fijn om weer eens klanten in het echt echt zien.

Ik liep de hele tijd voorop met mijn foto trolley en als ik dan een mooie plek of licht zag, wees ik deze aan en ging zij daar samen zitten, staan, knuffelen, wandelen of spelen met hun dochtertje.
Na een tijdje waren we wel gewend aan de afstand en was het allemaal heel gezellig en relaxt. Het lukte ook nog wel om tijdens het wandelen met voldoende afstand een gesprek te voeren.

Door het prachtige weer, hebben we gelukkig toch nog een heel gezellige middag kunnen hebben. Omdat het momenteel zo rustig is, had ik binnen een dag de foto's bewerkt en online gezet en ontving ik al een hele leuke mail dat zij zo blij waren met het resultaat.

Zo zie je, dat het nog steeds mogelijk is om zonder risico een fotoshoot te boeken ondanks de uitbraak van het Corona virus.

Ik vat de regels nog even samen rondom wat de mogelijkheden zijn voor een fotoshoot tijdens het Corona virus:

- Ik fotografeer enkel mensen uit 1 gezin die samen hun huishouding voeren (dus mensen die in 1 huis wonen)

- De fotoshoot vindt buiten plaats in de rustige omgeving van het bos of een park (dus niet in de drukte)

- Ik werk enkel met een telelens en houd 2-3 meter afstand van de groep

- De voorspreking vindt plaats via telefoon of een videogesprek

- Bij ontmoeting en afscheid geven we geen handen en blijven we de afstand handhaven (ik hanteer 2 meter)

- Ik wandel 2 meter voorop met mijn fototrolley en wijs jullie vanaf een afstand mooie plekken aan waar ik jullie zal fotograferen

Tijdens de uitbraak van het Coronavirus gelden speciale tarieven voor fotoshoots, deze fotoshoot kunnen van maandag t/m zondag plaatsvinden op een tijdstip naar keuze.

Boek hier de aanbieding

 

Lees hier nog even de Nederlandse aanpak rondom het Corona virus:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland

 

 

 

 

familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (9)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (7)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (22)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (21)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (20)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (18)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (17)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (16)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (15)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (14)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (13)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (12)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (11)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (10)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (8)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (6)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (5)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (4)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (3)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (2)
familie fotoshoot bij kasteel Elsloo in Limburg (1)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten

Familiefotografie Limburg: familiefotoshoot in het Schunck Glaspaleis in Heerlen

familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (4)

Familiefotograaf Limburg: het Schunck Glaspaleis is een prachtige binnenfotolocatie in Zuid Limburg voor een familie fotoshoot

Er was meteen een leuke klik tussen deze spontane familie en mij, vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten in de hal van het Glaspaleis. Ik was zelf al wat eerder aanwezig, om te ontbijten bij Bagels en Beans, waarna ik even ging rondkijken om inspiratie op te doen voor de fotoshoot.

Ik startte dit familieportret op een grote bank bij het raam, waar ze samen gezellig op ploften, het was meteen leuk en een groepsknuffel maakte het groepsportret, dat een cadeau zou zijn voor opa en oma, af.

Daarna liepen we richting de andere kant van de ruimte, waar voor het raam een lang fotogeniek object staat opgezet, waar je leuk mensen op kunt laten zitten. Hier zette ik de familiereportage voort en maakten we foto's in verschillende samenstellingen; het eigen gezin, de kinderen, de ouders samen, de kinderen met hun partner en daarna ging ik tegen een muur verder met het maken van een portret van ieder gezinslid apart. Klanten mogen altijd bij mij aangeven, welke samenstelling zij graag gefotografeerd willen hebben.

Na nog wat foto's voor de mooie ramen van het trappenhuis, liep ik even met het gezin naar buiten om nog wat spontane familiefoto's te maken op een bankje en voor de muurschildering aan het Schelmenhofje. Het was zonnig en ik kon mooi gebruik maken van het tegenlicht van de laagstaande zon. Zit gaf de fotoreportage een warme sfeer en zo hadden we uiteindelijk een mooie serie spontane familieportretten zowel binnen als op een buitenlocatie gemaakt.

 

 

familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (2)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (11)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (1)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (9)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (3)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (7)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (8)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (10)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (6)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (5)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (12)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (14)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (15)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (16)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (13)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (19)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (18)
familiefotoshoot Limburg Familiefotograaf binnenlocatie Heerlen (17)
Bekijk ook mijn portfolio met meer foto's van: Familieportretten