Familiefotograaf Valkenburg aan de Geul: familiefoto's bij kasteel Oost

11.07.22

Familiefoto's in Valkenburg laten maken ?

Kasteel Oost heeft een prachtige tuin. Het kasteel is al geruime tijd in beheer bij Ad Hoc en staat leeg. De tuinen bestaan uit gras en prachtige kleurrijke borders. De mergelmuren van het kasteel zijn dan ook een prachtige achtergrond voor een familieportret!

Zoals bijna elk weekend, mocht ik dit weekend een familie (vader, moeder, hun kinderen en de aanhang) fotograferen in Valkenburg. We spraken af op de parkeerplaats van het Koetshuis en na een korte kennismaking, wandelen we samen richting de tuin. De tuin is overigens niet altijd open. Volgens mij sluit hij om vier uur al, dus houd hier rekening mee als je hier een keer gezellig wilt zitten of picknicken.

Om de kasteeltuin heen zijn ook twee kleine bloementuintjes die mooi onderhouden worden. De poorten zijn meestal open voor publiek. Dus ook nu konden we hier mooie foto's schieten tussen de (zonne) bloemen. Daarna wandelden we langs de kleine boomgaard. Aangezien hier ook mensen aan het werk waren, vroeg ik of ik een aantal familieportretten tussen de fruitbomen mocht maken. Gelukkig mocht dit en kwamen we tot dit resultaat van deels geposeerde deels spontane familiefoto's.

Ter afsluiting wandelen we nog een stukje langs de Geul en maakte ik nog een aantal foto's ook het mooie bruggetje over de Geul. Een familieportret begint altijd met een groepsfoto en eindigt meestal met nog een aantal foto's van de koppels samen, zoals de ouders samen en de kinderen met hun partners. In dit geval waren er nog geen kleinkinderen en was er dus voldoende tijd voor een uitgebreide familieshoot.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familiefotograaf Valkenburg aan de Geul: familiefoto's bij kasteel Oost
Logo Sjurlie.nl