Doopfotograaf Limburg: een doopreportage in de Sint Gerlachuskerk van Chateau Sint Gerlach

08.05.22

Doopfotograaf Limburg: doopreportage in de Sint Gerlachuskerk bij Chateau Sint Gerlach

Deze mensen hebben mij gevonden via google. Ik kreeg een aanvraag per mail voor het fotograferen het doopsel van hun dochtertje. Ik belde hun direct op en we planden de reportage in.

Gisteren was het zo ver. Om 2 uur werd hun dochtertje gedocht. Peetoom en tante, opa's en opa en andere familie waren hierbij aanwezig, ook familie uit Portugal, aangezien de moeder van de dopeling Portugees is. Het echte doopjurkje was heel oud en gingen als generaties door de familie. Dit kreeg ze aan toen de daadwerkelijke doop plaatsvind.

Het was een ontzettend grappig meisje dat tijdens de hele doop gezellig aan het babbelen was met de pastoor. Toen ze echter echt nattigheid voelde vond ze het opeens niet meer zo leuk. Dat wilde ze niet. Dat zorgde voor hilariteit. Na de gebeden en de zalving, gingen we van het doopvont richting het altaar vooraan in de kerk, om daar bij het beeld van Maria de doopkaars aan te steken. Alle andere kleine kinderen kregen toen ook een kaarsje.

Aansluitend bracht de pastoor nog zijn zegen uit en mochten de dopeling de klokken luiden (althans op het knopje drukken dat de klokken laat luiden).

Ter afsluiting wilden we nog een kleine reportage maken in de rozentuin. Hier had de dopeling echter geen zin meer in. Ze was moe van alle indrukken en was voor een enkele foto te porren, ook omkopen met ijsjes, et cetera werkte niet, ze had er genoeg van en dat liet ze duidelijk blijken :-).

Reactie plaatsen

Geen reacties
Doopfotograaf Limburg: een doopreportage in de Sint Gerlachuskerk van Chateau Sint Gerlach
Logo Sjurlie.nl