Chique en statig familieportret in de oranjerie van kasteel Terworm

14.01.23

Chique en statig familieportret in de oranjerie van kasteel Terworm

Soms zit het weer tegen en soms kunnen mensen alleen die regenachtige dag. Deze grote familie uit Urk, bestaande uit opa, oma, hun eigen kinderen en kleinkinderen waren een weekend te gast in kasteel Terworm ter ere van het 40 jarig huwelijksfeest van opa en oma. Vrij kort voor de datum belde hun zoon mij met de vraag of ik nog tijd had om familiefoto's te maken. We bespraken hun wensen en direct daarop kwam de boeking binnen.

Op een zaterdagochtend medio januari reed ik naar het kasteel. Hadden vooraf nog even gebeld wat we zouden doen omdat het regende en ik had voorgesteld dat zij bij de receptie zouden navragen of we de Oranjerie (waar ik vaker huwelijken heb gefotografeerd) mochten gebruiken voor de famieshoot. Dat mocht gelukkig.

Ik trof bij aankomst een mooie geklede familie aan die gezamenlijk aan een grote tafel net het ontbijt afrondde. Na een voorstel rondje ging het hele gezelschap gewapend met een paraplu te voet met mij naar de Oranjerie. Hier zetten we samen alle stoelen aan de kant (er staat standaard een opstelling voor een huwelijk) en daarna ging ik aan de slag. De mooiste muur, was voor mij de zijmuur met de twee grote zuilen met vazen erop. De familie wilde een wat meer statisch portret, wat voor mij wel even wennen was, omdat de meeste mensen die ik fotografeer juist ongedwongen spontane foto's willen.

Het verliep allemaal vlekkeloos en prima. Ik fotografeerde de complete groep en daarna nog wat groepjes apart. Na een klein uurtje was ik klaar en kreeg ik thee en stuk Limburgse vlaai aangeboden, waar ik natuurlijk geen nee tegen zei.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Chique en statig familieportret in de oranjerie van kasteel Terworm
Logo Sjurlie.nl