Doopfoto's laten maken in Limburg ? Deze doopreportage maakte ik in een kerk in Sittard

18.09.22

Doopfoto's in Sittard: doop van een schattig jongetje in de kerk in Sittard

Vorig jaar september kreeg ik een email van zijn moeder, of ik ook doopreportages maak. Zij wilden graag de doop van hun zoon professioneel vast laten leggen op een zondag in een kerk in Sittard.

Natuurlijk wilde ik dit graag voor hun doen. Ik ben zelf niet kerkelijk, maar wel gek op het maken van foto's in kerken. Vooral door de hoge ramen is vaak een prachtige lichtinval en ik hou van de sfeer en de rituelen in de kerk. Een doop is dan ook een prachtige gelegenheid om mooie rituelen vast te leggen.

Deze doop vond in het klein plaats, vooraan in de kerk. Ouders, schoonouders en broer en zus waren aanwezig, heel intiem dus. De kleine was erg nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurde. Kruisjes op zijn voorhoofd, hij keek sceptisch. Af en toe huilde hij een beetje, maar gelukkig zat hij bij zijn moeder op schoot die hem kon troosten.

Uiteindelijk was de tijd aangebroken om samen naar het doopvont te lopen, waar hij met (koud) water gedoopt werd. Het lukte me om er een mooie close up van te maken. Daarna werd het doopkleed over hem gelegd en aansluitend de doopkaars aangestoken. Ook werd hij gezalfd.

Als laatste ging het gezelschap naar het Maria altaar. De pastoor gaf hier een zegen en daarna was het tijd voor alle gasten om de ouders en de kleine te feliciteren. Als laatste maakten we een groepsfoto op het altaar en nog was foto's van de dopeling alleen. Het regende en de kerk leende zich prima als foto achtergrond.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Doopfoto's laten maken in Limburg ? Deze doopreportage maakte ik in een kerk in Sittard
Logo Sjurlie.nl