Hondenfotografie Limburg: fotoshoot van een schattige bullterrier pup

07.09.21

Honden fotograaf Limburg: een schattige mini bulldog op de foto bij Schrieversheide

Zo leuk, hoe mijn carrière als fotograaf startte; als hondenfotograaf in dierenwinkels. Ik ben gek op honden. En deze klant, kende mij nog van 12 jaar geleden. Ik had ooit haar hondje gefotografeerd in een dierenwinkel in Maasmechelen.

Nu zij weer een jonge pup heeft, wilde ze hier graag mooie foto's van. We hadden afgesproken bij Schrieversheide op de Brunssummerheide en ik had haar geadviseerd wat leuke accessoires mee te brengen. Ze had een leuke hartvormige heliumballon meegenomen.

Ik begon met het fotograferen van de pup op een houten tafel in het spellenbos, maar dit bleek nog niet zo eenvoudig, want iedereen die langs liep, riep oooooh en ahhh en bleef kijken naar dat schattige kleine hondje met de ballon om zijn nek. Gevolg was natuurlijk dat hij de hele tijd afgeleid was en ging blaffen, waardoor we wel veel plezier hadden. Ik verzekerde haar dat het goed zou komen. Bij hondjes werkt het eigenlijk net als bij kinderen, zet je er teveel druk op, dan worden ze dwars, laat je een beetje links liggen, dan komen ze tot rust en kun je opeens heel makkelijk fotograferen.

Zo was het hier op. Na een tijdje maakte ik nog wat foto's van haar en haar pup samen en uiteindelijk lukte het zelf hem alleen op een bospad te fotograferen en als afsluiting, met haar, de ballon en zijn beer.

Van deze hondenfotoshoot maak ik zoals altijd een mini album als aandenken.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Hondenfotografie Limburg: fotoshoot van een schattige bullterrier pup
Logo Sjurlie.nl